National

Ludovic Orban o ține pe a lui: Promite desființarea SIIJ

Publicat: 29 ian. 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că desființarea Secției Speciale (SIIJ) rămâne o prioritate și că Guvernul Orban va găsi cea mai bună soluție pentru a pune în practică angajamentul.

„Cu siguranță avem în programul de guvernare desființarea SIIJ, este practic o recomandare care este cuprinsă și în raportul Comisiei de la Veneția și în raportul privind mecanismul de cooperare și verificare este un angajament al nostru și vom găsi cea mai bună soluție să o punem în practică.”, a declarat Ludovic Orban, în Parlament.

Premierul a subliniat că partidele „majorității roșii” blochează în Parlament proiectul depus de Partidul Național Liberal și este ținut în sertare.

„Este un proiect în Parlament depus tot de Partidul Național Liberal, care este ținut în sertare de majoritățile roșii din Parlament. Așteptăm să vedem motivarea pentru că în funcție de motivare vom știi exact cum să angajăm o răspundere, dar eu vă repet din punctul meu de vedere, litera și spiritul Constituției atâta timp cât a permis această procedură, procedura angajării răspunderii, este foarte clar că a gândit-o pentru situațiile în care Guvernul nu are alte soluții de a soluționa, de reglementa o situație care reclamă o rezolvare cât se poate de rapidă.”, preciză acesta.

Orban a menționat că proiectul de Lege privind desființarea SIIJ va fi supus dezbaterii publice, iar după se va duce și la Consiliul Superior al Magistraturii.

„Când vom fi pregătiți cu un proiect de Lege îl vom supune dezabterii publice. În momentul în care va fi supus prioiectul de Lege dezabaterii publice, atunci se va duce și la CSM.”, a declarat premierul Ludovic Orban.loading...

Adauga un comentariu