Actualitate

Ludovic Orban, reacție la protestele elevilor: „Școala va începe. Nu pot da un răspuns acum!“ – VIDEO

Publicat: 03 aug. 2020
Premierul Ludovic Orban contestă la Curtea Constituţională a României moţiunea de cenzură depusă de PSD
Premierul Ludovic Orban contestă la CCR moţiunea de cenzură

Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi, ca reacție la protestele elevilor, că școala va începe, dar că nu poate da un răspuns concret despre cum se va întâmpla asta. Ludovic Orban a precizat că încă în desfășurare o analiză, care ține cont de evoluția epidemiologică.

„Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluarea infrastructurii, a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt.

Suntem într-o analiză foarte serioasă, nu pot crea o previziune azi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei“, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, reacție la protestele elevilor: „Când se vor finaliza analiza și toate scenariile le vom prezenta public“

Prim ministrul a adăugat că se iau în calcul toate scenariile și că în momentul în care va fi finalizată analiza, se va lua o decizie și aceasta va fi comunicată.

„Pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil. Când vom avea toate datele pentru a furniza o informație corectă care să permită elevilor, profesorilor, părinților să se pregătească pentru noul an școlar.

Când se vor finaliza analiza și toate scenariile le vom prezenta public. Suntem în 3 august”, a zis Ludovic Orban.

Protest al elevilor în faţa Ministerului Educaţiei

Elevii protestează în faţa Ministerului Educaţiei. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că mai sunt doar câteva săptămâni până la redeschiderea şcolilor, iar autorităţile nu au niciun plan concret pentru începerea anului şcolar 2020-2021. Acestea le cer autorităţilor să vină cu ceva concret pentru milioanele de elevi şi profesori care nu au nicio idee despre ce se întâmpla în septembrie.

Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Bucureşti protestează în faţa Guvernului şi cer să li se prezinte soluţii concrete pentru noul an şcolar care va începe în câteva săptămâni. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că ministerul Educaţiei nu are niciun plan oficial pentru redeschiderea anului şcolar, punând sub semnul întrebării reluarea cursurilor.

Ministerul Educaţiei a promis că vor invita asociaţiile elevilor la discuţii, dar invitaţia nu a mai venit

Conform aceluiaşi reprezentant al Asociaţiei Elevilor din Bucuresti-Ilfov, Ministerul Educaţiei a dat dovadă de multă demagocie. Oficialii ministerului declarase că la discuţiile referitoare la începerea anului şcolar vor fi prezenţi şi reprezentanţii asociaţiilor elevilor, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Mai multe asociaţii şi-au arătat susţinerea fata de acţiunea de protest şi au trimis mai multe colete la Bucureşti care conţin revendicările lor. Elevii din Constanta au trimis un ceas pentru a transmite faptul că timpul trecii iar deciziile trebuiesc luate rapid.

Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor Constanța, a declarat că elevii nu au fost consultați suficient.

„Suntem în momentul martie, când tot ce primeam erau scenarii, fără o decizie concretă. Suntem în august, ar trebui să avem un plan concret. Optăm pentru soluție descentralizată, unde sunt cazuri puține să se meargă fizic la școală, unde sunt multe să se opteze pentru școala online în totalitate. Fizic 100% nu ne putem întoarce, nu avem spațiu suficient, nici igiena corespunzătoare. Scenariul în care să vină la școală copiii din clasele I – IV și cei din anii terminali este bun în condițiile în care se respectă măsurile de distanțare fizică și condițiile de igiena sunt respectate”, a declarat Sabina Spătariu.

Adauga un comentariu