Actualitate

Ludovic Orban recunoaște: „Mulți angajați își vor pierde locul de muncă”

Publicat: 08 nov. 2019

Premierul Ludovic Orban a declarat că pentru a stabili salariul minim, România trebuie să țină cont de o formulă de calcul stabilită de UE în 2015. Aceasta este bazată pe indicatori obiectivi. Orban a adăugat că mulți angajați își vor pierde locul de muncă.

”De multe ori, stabilirea salariului minim se întoarce tocmai împotriva celor pentru care măsura este luată. Pentru că foarte mulți își pierd locul de muncă dacă salariul minim se duce mult mai sus decât nivelul la care este suportat. Pentru că foarte multe companii, în momentul în care nu mai au profitabilitate, fie își încetează activitatea, fie se mută în altă parte. Unde găsesc mână de lucru mai ieftină”, a declarat a astăzi Ludovic Orban.

Orban a explicat că Guvernul va crește salariul minim astfel încât să genereze și creștere economică.

„Aici trebuie făcute analize foarte serioase. Pentru că mărirea salariului minim reprezintă un cost pentru fiecare companie. Nu poți să mărești numai salariul minim. Există o grilă de salarizare care este stabilitî în funcție de ierarahia și de valoiarea muncii fiecărui angajat din firma respectivă. Ori creșterea costului nu e numai creșterea costului cu salariul minim pentru persoanele care au salariul minim. Ci este o creștere care îți afectează toți angajații din companie. Vom creșete salariul minim astfel încât să facem bine economiei. Să generăm pe de o parte și un avantaj pentru cei care lucrează pe salariul minim să aibă o creștere. Dar să dăm și un stimul mediului de afaceri. Și nu să creăm o frână sau un handicap pentru mediul de afaceri”, a precizat Ludovic Orban.loading...

Adauga un comentariu