Actualitate

Ludovic Orban susţine declaraţii în scandalul momentului! Ce spune despre Guvernul Cîțu şi despre USR: Biroul Permanent Naţional a fost convocat fără ca eu să ştiu

Publicat: 02 sept. 2021
Ludovic Orban, PREȘEDINTELE PNL
Ludovic Orban, își va anunța demisia din funcția de șef al Camerei Deputaților

Ludovic Orban face o serie de declaraţii în contextul scandalului din Coaliția din USR-PLUS și PNL. Președintele PNL face îndemn la calm şi îi somează pe membrii Guvernului la echilibru şi la respect. De altfel, președintele PNL susţine că a fost convocat Biroul Permanent Naţional fără ca el să ştie.

Contextul este unul extrem de tensionat mai ales că unor surse se pare că şi parlamentarii din PNL, din echipa lui Ludovic Orban ar susţine o eventuală moţiune de cenzură.

Ludovic Orban a vorbit despre scandalul momentului dintre USR-PLUS și PNL

Ludovic Orban i-a îndemnat la calm şi echilibru pe cei din echipa premierului Florin Cîțu. Acesta a declarat că moţiunea de cenzură nu este o soluţie pentru USR-PLUS. De altfel, președintele PNL menţionează faptul că cei din USR-PLUS nu trebuie să comunice cu PSD:

Bună dimineaţa, pe 6 decembrie, românii şi-au exprimat votul în speranţa că România să fie guvernată mai bine, să se ducă într-o direcţie mai bună, să crească cu adevărat calitatea vieții, să fie respectate drepturile fundamentale. După negocieri complicate, PNL a reuşit formarea unei coaliţii din USR-PLUS-PNL-UDMR. Ne-am angajat la pace politică, muncă în folosul oamenilor, la o guvernare performantă care să ducă la creșterea vieţii, nivelului. Suntem astăzi într-o situaţie politică din care nu are nimeni de câștigat, nici premierul Cîțu, nici USR-PLUS.

Ca președinte al PNL, sunt în primul rând un garant al unităţii PNL, dar în acelaşi timă, obiectivul meu este de a garanta funcţionarea Coaliţiei care a format majoritatea parlamentară. Nu putem guverna fără ca fiecare dintre formaţiunile politice să susţină programul de Guvernare. Orice plecare poate duce la pierderea majorităţii parlamentară şi poate aduce Guvernul la cheremul PSD. De 31 de ani am luptat împotriva formaţiunilor politice venite din Partidul Comunism, indiferent cum s-au numit. Fac un apel, în primul rând către premierul Cîțu şi către colegii mei din PNL să înţeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune echilibru, respect fată de partenerii de guvernare. Nu putem, din motive conjucturale să aruncăm unitatea coaliţiei. Fac apel şi către colegii din USR-PLUS să înţeleagă că nu este o soluţie să pună presiune asupra Guvernului. Nu pot să cred că vreuna dintre formaţiunea politică din Coaliţie ar putea vorbi cu PSD.

Totuși, există surse care spun faptul că o parte din parlamentari din PNL ar vota o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu.

Biroul Politic a fost convocat fără ca Ludovic Orban să știe

In altă ordine de idei, Ludovic Orban s-a arătat șocat de faptul că cei din PNL au convocat Biroul Politic fără ca președintele să știe. De altfel, acesta a spus că nu va participa la ședință:

Ne-am unit în această coaliţie pentru a împiedica accesul PSD la putere. Astăzi, fără să fiu informat, colegii mei au convocat Biroul Permanent fără ştirea mea. Nu am fost informat şi am decis să nu particip la şedinţa această. Președintele PNL este garantul acestui partid, nu ştiu, dacă nu am fost informat, dacă s-au respectat normele legale. Vreau să convoc un astfel de întrunire cu respectarea restricţiilor.

Nu este prima oară când echipa lui Florin Cîțu au întocmit un Birou Politic fără acordul lui Ludovic Orban. De exemplu, ultima întâlnire de acest fel s-a produs în momentul în care Florin Cîțu la nominalizat pe Dan Vîlceanu pe poziția de ministru al Finanțelor.

Comentarii
Adauga un comentariu