Actualitate

Ludovic Orban va demisiona din PNL. Își va face propriul partid?

Publicat: 21 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban va demisiona din PNL. Își va face propriul partid
Fostul lider PNL Ludovic Orban

Ludovic Orban, fostul premier și președinte al liberalilor, demisionează din PNL.

Ludovic Orban a anunțat că desemnarea lui Nicolae Ciucă în funcția de premier a fost ”picătura care a umplut paharul” și că va demisiona, săptămâna viitoare din PNL.

”Eu categoric nu voi vota Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar PNL”, a spus Ludovic Orban.

Surse politice spun că Ludovic Orban se gândește să își facă un nou partid politic. Acesta se va numi „Forța Liberală”.

Pe de altă parte, BZI.RO a prezentat în exclusivitate faptul că există negocieri la nivel înalt între Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu.

Ludovic Orban ar putea să-și facă un nou partid politic alături de zeci de parlamentari

Conform unor surse politice, Ludovic Orban ar fi luat decizia de a ieși din PNL și a-și înființa un nou partid, numit „Forța Liberală”. Această decizie a fost luată după ce relațiile dintre el și PNL au început să se strice, începând cu alegerea lui Florin Cîțu pe funcția de președinte al PNL, la Congresul din 25 octombrie 2021.

Alături de acesta ar fi încă 50 de parlamentari care l-au susținut în deciziile pe care Orban le-a luat în ultimul timp dar și în alegerile de la Congres. Referitor la plecarea sa, acesta a declarat că începe să se simtă străin de partidul liberal actual.

„Mă simt din ce în ce mai străin de deciziile luate care nu au legătură cu interesul guvernamental al României.Când voi lua decizii, le voi anunța public”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Noi suntem într-un pericol grav să nu putem să tragem fondurile pe PNRR”

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din PNL, joi seara, și a anunțat dezastrul și pentru România, dar și pentru liberali. Fostul președinte al PNL a spus că partidul a ajuns la 15% în sondaje, de la 27%, după ce Florin Cîțu a intrat în cursa pentru șefia formațiunii și a câștigat-o.

Orban a tras un semnal de alarmă că dacă PNL face alianță cu PSD, România riscă să nu reușească să tragă banii europeni din PNRR.

”Noi suntem într-un pericol grav să nu putem să tragem fondurile pe PNRR. Nu am nicio problemă cu Cîțu și Iohannis. Problema pe care o am e că au aruncat PNL în aer, suntem la 15% și suntem pe trend descendent. L-a demis pe Stelian Ion și a aruncat în aer coaliția, pentru că nu avea curaj Florin Cîțu să îl demită. Au proclamat victoria în campania de vaccinare și au avut reacții întârziate în economie. Niște reacții penibile. Pentru ei a contat decât să câștige Congresul PNL. Cu mine, nu puteau să vină cu tancul.”, a spus Ludovic Orban.

Adauga un comentariu