Actualitate

Ludovic Orban va veni în Parlament! Trebuie să dea explicaţii în dosarul Unifarm

Publicat: 06 iul. 2020
Ludovic Orban va veni în Parlament
Ludovic Orban va veni în Parlament

Ludovic Orban va veni în Parlament pentru a da explicaţii în dosarul Unifarm. Conform anunţului, luni 6 iulie 2020 începând cu ora 16.00, Ludovic Orban va fi prezent în Camera Deputaţilor. Invitaţia a fost făcută de liderii Partidului Social Democrat care îi cer explicaţii premierului în legătură cu dosarul Unifarm.

Ludovic Orban va veni în Parlament după scandalul de la Unifarm

Conform ordinii de zi prezentată în Parlament, Camera Deputaţilor, luni 6 iulie 2020, în Parlament sunt programate dezbateri politice. La aceste dezbateri politice va veni şi premierul Ludovic Orban. Solicitarea a fost făcută de Grupul parlamentar al PSD. Tema discuţiei are denumirea de ” Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice”.

O nouă comisie îţi va începe activitatea. În parlamentul României îşi va începe activitatea Comisia Parlamentară pentru ancheta privind gestionarea pandemiei, dar şi a achiziţiilor făcute în această perioadă. Comisia va fi condusă de parlamentarul PSD, Marius Budai. Conform declaraţiilor făcute de Marius Budai duminică, 5 iulie 2020, preşedintele Klaus Iohanis şi Ludovic Orban trebuie să răspundă unor întrebări

”Domnule Orban, aţi vorbit în perioada pandemiei cu administratorul de la firma care ar fi propus şpaga în cazul Unifarm?”, a întrebat Budăi.

Klaus Iohannis este întrebat dacă a fost anunţat de servicii despre ce se întâmplă la Unifarm

Conform declaraţiilor făcute de Marius Budai, populaţia are dreptul de a şti dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost anunţat de servici în legătură cu corupţia de la Unifarm. Preşedintele trebuie să explice dacă serviciile l-au anunţat, iar dacă se va dovedi că acesta a fost anunţat, atunci de ce preşedintele nu a luat măsuri pentru a opri tentativele de corupţie din cadrul companiei mai sus amintite.

Ludovic Orban trebuie să dea explicaţii în fata parlamentarilor

Senatorul PSD, Radu Oprea, a explicat faptul că Orban a fost chemat pentru a da explicaţii în dosarul Unifarm şi pentru a răspunde în fata parlamentarilor despre cinismul de care PNL a dat dovadă. Acesta spune că în timp ce romanii erau ţinuţi în case, multe căpuşe au început să profite de pe urma stării de urgenţă pentru a băga mâna cât mai adânc în buzunarul populaţiei. În viziunea lui Radu Oprea, PSD, este o dovadă enormă de cinism ca în timp ce în ţara se fură, să se transmită mesajul că nu sunt bani pentru pensii sau dublarea alocaţiilor:

”PSD a decis chemarea premierului la Parlament pentru a da explicaţii despre scandalul de corupţie de la Unifarm. Cangrena PNL este mare, cinismul lor nu cunoaşte margini. În vreme ce românii erau ţinuţi în case, rămâneau foarte mulţi fără locuri de muncă, PNL fura cu zece mâini. E revoltător să profiţi de suferinţa oamenilor, să profiţi de starea de urgenţă, de starea de alertă pentru a băga adânc mâna în banii românilor. Să transmiţi în acest timp că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor pentru pensii, iarăşi este de un cinism înspăimântător”, afirmă în umră cu o săptămână senatorul PSD Radu Oprea.

Ludovic Orban va veni în Parlament, după ce PSD l-a acuzat în mai multe rânduri de achiziţiile măştilor de protecţie

PSD a acuzat în repetate rânduri Guvernul PNL despre achiziţiile materialelor de protecţie folosite pe perioada pandemiei de coronavirus. Aceştia au explicat faptul că preţul de achiziţie este unul imens. Chemarea în Parlament a premierului Ludovic Orban vine în contextul în care DNA a anunţat faptul că directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel este acuzat şi cercetat sub control judiciar după ce se presupune că a făcut mai multe infracţiuni, cum ar fi mită şi abuz în serviciu. Conform rechizitoriului făcut de procurori, directorul Unifarm ar fi pretins peste 760.000 de euro printr-un intermediar pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului. În aceste momente, Adrian Ionel este suspendat de la conducerea Unifarm.

Ludovic Orban susţine că nu a avut informaţii despre corupţia din Unifarm

Conform declaraţiilor făcute de Ludovic Orban, premierul nu a avut informaţii despre corupţia din Unifarm. Acesta a explicat faptul că nu au existat suspiciuni de niciun fel şi că este o manipulare ideea de a face legătura dintre Unifarm şi Guvern.

“Toată lumea încearcă să creeze o legătură între Guvern şi directorul Unifarm. Deci noi l-am găsit în funcţie pe directorul Unifarm Adrian Ionel, mandatul lui expiră în 14 iulie. Nu am luat decizia să îl schimbăm pentru că în plină pandemie să stai să umbli la conducerea entităţilor numai dacă am fi avut informaţii suficiente de clare şi de precise am fi putut să-l schimbăm.

Era complicat să îl schimbi din funcţie pentru că se ştie că procedura de schimbare a unui Consiliu de Administraţie şi a unui manager, în condiţiile legislaţiei actuale, este destul de complicat, adică trebuie să îi plăteşti toate veniturile pe care le-ar fi obţinut până la sfârşitul mandatului. (…) Nu am avut niciun fel de informaţii nici eu, nici alţi colegi despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie. Ăsta e primul şi cel mai important lucru pe care vreau să-l spun”, a declarat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu