Actualitate

Lumea medicală din SUA, reacție dură după ce Donald Trump a ieșit din spital pentru a-și felicita fanii – FOTO, VIDEO

Publicat: 05 oct. 2020
Donald Trump a părăsit Spitalul pentru a-și felicita fanii
Donald Trump a părăsit Spitalul pentru a-și felicita fanii

Donald Trump a părăsit Centrul Medical Walter Reed pentru o fotografie, duminică seară, condus de susținătorii săi care străbăteau strada în afara unei caravane cu mișcare lentă.

Președintele american Donald Trump a declanșat duminică o reacție furioasă din partea comunității medicale printr-o vizită de rupere a protocolului la susținătorii săi în afara spitalului unde este tratat pentru noul coronavirus extrem de infecțios, potențial mortal.

El purta mască în timp ce făcea semn din interiorul vehiculului său antiglonț în timpul scurtei călătorii în afara centrului medical militar Walter Reed de lângă Washington, care părea conceput pentru a lua înapoi narațiunea despre starea sa de sănătate îmbunătățită după un weekend de mesaje confuze din partea medicilor săi.

Ieșirea lui Donald Trump a încălcat regulile medicale

Dar experții s-au plâns că ieșirea a încălcat liniile directoare ale propriului său guvern în materie de sănătate publică, care impun pacienților să se izoleze în timp ce aceștia sunt în tratament și încă pot contamina pe ceilalţi cu virusul – și i-a pus în pericol protecția serviciului secret.

Trump, care a fost mustrat în repetate rânduri pentru că a încălcat liniile directoare de sănătate publică și a răspândit dezinformarea asupra pandemiei, a declarat într-un videoclip care a fost postat pe Twitter chiar înainte de apariție că „a aflat multe despre Covid”, „mergând cu adevărat la școală” în timp ce el s-a luptat cu virusul.

Însă experții din domeniul sănătății au apelat la rețelele sociale pentru a critica „cascadoria”, despre care au spus că a demonstrat că nu a învățat nimic.

„Fiecare persoană care se află în vehicul în timpul acelei„ conduceri ”prezidențiale complet inutile chiar acum trebuie să fie pusă în carantină timp de 14 zile”, a declarat James Phillips, șeful medicinii dezastrelor de la Universitatea George Washington.

„S-ar putea să se îmbolnăvească. S-ar putea să moară. Pentru teatru politic. Poruncit de Trump să-și pună viața în pericol pentru teatru. Aceasta este o nebunie”.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Alba ii contrazice pe medici

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a declarat că au fost luate măsuri de precauție „adecvate” pentru a-i proteja pe Trump și personalul său de sprijin, inclusiv echipamentele de protecție.

„Mișcarea a fost aprobată de echipa medicală ca fiind sigură de făcut”, a adăugat el.

Dar Zeke Emanuel, președintele Departamentului de Etică Medicală și Politici de Sănătate de la Universitatea din Pennsylvania și expert regulat în televiziune, a descris apariția drept „rușinoasă”.

„Făcând agenții săi de la serviciul secret să conducă cu un pacient cu COVID-19, cu ferestrele sus nu mai puține, îi pune în mod inutil să fie expuși riscului de infecție. Și pentru ce? O cascadorie de PR”, a scris pe Twitter.

Briefing confuz de la Casa Alba

Episodul a venit la câteva ore după un briefing al echipei medicale a lui Trump, care a spus că „a continuat să se îmbunătățească” și că ar putea fi externat şi trimis la Casa Albă, care are facilitățile pentru tratarea și izolarea președintelui, încă de luni.

Președintele a fost zburat vineri la Walter Reed cu febră mare, după o „progresie rapidă” a bolii sale, nivelul oxigenului scăzând îngrijorător de scăzut, a declarat medicul lui Trump, Sean Conley, într-un briefing de duminică.

Experții în sănătate s-au plâns că mesajele din partea administrației – și în special a echipei medicale a lui Trump – au provocat confuzii pe scară largă.

Adauga un comentariu