Prima pagină » National » Măcinată de o boală gravă, Celine Dion și-a făcut apariția în public după aproape patru ani – VIDEO

Măcinată de o boală gravă, Celine Dion și-a făcut apariția în public după aproape patru ani – VIDEO

01 nov. 2023, 19:00,
BZI.ro, în National

Celine Dion și-a făcut prima apariție publică din ultimii aproape patru ani, în timp ce continuă să lupte cu sindromul persoanei rigide, scrie, miercuri, Pagesix.com, potrivit Mediafax.

Celine Dion și-a făcut prima apariție publică din ultimii aproape patru ani, în timp ce continuă să lupte cu sindromul persoanei rigide.

Cântăreața, în vârstă de 55 de ani, a asistat, luni, la un meci NHL la T-Mobile Arena din Las Vegas, între Vegas Golden Knights și echipa din orașul său natal, Montreal Canadiens.

După meci, în care Habs au pierdut, Celine Dion a intrat în vestiar și a discutat cu toată lumea și le-a strâns mâinile.

În ciuda problemelor sale grave de sănătate, vedeta părea să aibă un moral extraordinar

În ciuda problemelor sale grave de sănătate, vedeta franco-canadiană părea să aibă un moral extraordinar, potrivit presei internaționale.

Fiul său, René-Charles, și gemenii Eddy și Nelson au fost alături de ea și s-au fotografiat cu câțiva jucători.

Dion și-a anunțat diagnosticul în decembrie 2022, după diverse anulări de concerte și, în cele din urmă, și-a încheiat turneul mondial „Courage”.

A urcat ultima dată pe scenă în martie 2020

Sindromul „persoanei rigide” este o „tulburare neurologică rară și progresivă” care poate provoca rigiditatea mușchilor la nivelul trunchiului, brațelor și picioarelor.

Celine Dion are parte de cel mai bun tratament pentru sindromul care i-a pus capăt carierei.

„Nu putem găsi niciun medicament care să funcționeze, dar este important să avem speranță”, a declarat Claudette Dion, sora Celinei, pentru Le Journal de Montreal. „Pe Celine o tratează cei mai buni cercetători din domeniu”.

Celine Dion se luptă cu dureri greu de suportat

Sora lui Celine Dion a vorbit despre starea actuală de sănătate a cântăreței, după ce a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide. Potrivit acesteia, durerile artistei sunt greu de suportat.

„Este o boală despre care știm atât de puțin”, a spus Claudette într-un interviu recent cu Hello! Canada, spunând publicației că spasmele surorii ei „sunt imposibil de controlat”.

Sindromul persoanei rigide este o tulburare progresivă care afectează creierul și măduva spinării, conform Institutului Național de Tulburări Neurologice și AVC. Simptomele includ rigiditate musculară sau spasme, care pot afecta o zonă sau întregul corp, mărirea mușchilor și dificultăți de mers sau de mișcare. Nu există leac.

„Putem face puțin pentru a o susține, pentru a-i alina durerea”, a continuat ea. „Încrucișăm degetele pentru ca cercetătorii să găsească un remediu pentru această boală îngrozitoare.”

Dion a încheiat 52 de concerte ale turneului „Courage”, care a început în septembrie 2019. Ulterior, a fost amânat din cauza pandemiei. Nu a mai susținut niciun concert din cauza stării sale.

Într-un mesaj video postat pe Instagram în decembrie, Celine Dion a spus că spasmele „afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi, uneori provocând dificultăți când merg și nepermițându-mi să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită”. Din cauza impactului asupra capacității ei de a performa, a explicat Dion, nu a avut de ales decât să-și amâne turneul „Courage”. Acesta a mai fost amânat de trei ori.

„Ea face totul pentru a se recupera”, a spus Claudette. „Este o femeie puternică.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *