International

Macron anunţă un fond de 100 de milioane de euro pentru achiziţii directe ale Kievului de material militar

Publicat: 07 oct. 2022
Macron anunţă un fond de 100 de milioane de euro pentru achiziţii directe ale Kievului de material militar
Macron anunţă un fond de 100 de milioane de euro pentru achiziţii directe ale Kievului de material militar

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat vineri crearea unui „fond special” pentru ca Ucraina să poată „cumpăra direct de la companiile noastre industriale materialele de care are nevoie mai mult pentru a-şi susţine efortul de război”, relatează AFP și Agerpres.

„Vom dota acest fond special cu 100 de milioane de euro pentru început”, ceea ce va permite „să se poată lucra şi cu baza industrială de apărare franceză”, a adăugat el în faţa jurnaliştilor după încheierea summitului UE de la Praga.

Macron, despre afirmaţiile preşedintelui Joe Biden potrivit căruia există un risc de „Armaghedon”

Întrebat despre afirmaţiile preşedintelui Joe Biden potrivit căruia există un risc de „Armaghedon” după invadarea Ucrainei de către Rusia, Macron a spus că aceste chestiuni trebuie abordate „cu prudenţă”.

„Trebuie să vorbim cu prudenţă atunci când comentăm astfel de chestiuni”, le-a spus Macron jurnaliştilor.

Biden a declarat anterior că ameninţarea preşedintelui rus Vladimir Putin de a utiliza arma nucleară în Ucraina a adus lumea mai aproape de „Armaghedon” decât oricând de la Criza Rachetelor din Cuba din timpul Războiului Rece.

La aceeaşi conferinţă de presă, Macron a spus că Franţa va lucra „cu bună voinţă” cu viitorul prim-ministru italian indiferent cine va fi el, a declarat vineri preşedintele Emmanuel Macron, în contextul în care Giorgia Meloni este favorită să-i urmeze în acest post lui Mario Draghi.

„Indiferent pe cine va numi preşedintele (Sergio) Mattarella (…) Franţa va lucra cu bună voinţă, exigenţă (…) pentru a face să avanseze proiectul european în care credem”, a declarat Macron.

Joe Biden pare convins că Vladimir Putin nu glumește atunci când amenință cu folosirea armei nucleare

Președintele Joe Biden a surprins, joi, cu o declarație. Pare convins că Vladimir Putin nu glumește atunci când amenință cu folosirea armei nucleare.

„Nu ne-am mai confruntat cu perspectiva unei Apocalipse de pe vremea lui Kennedy și a crizei rachetelor cubaneze. (…) Nu cred că există o cale ușoară de a folosi o armă nucleară tactică și să nu se sfârșească totul cu o Apocalipsă”, a avertizat Joe Biden, după ce anterior Casa Albă declarase în mai multe rânduri că nu a văzut niciun indiciu că Rusia s-ar pregăti să utilizeze armele nucleare în ciuda a ceea ce numea „zăngănitul cu arme nucleare de către Putin”.
Adauga un comentariu