National

MAE, atenționare pentru românii care vor să plece în Grecia

Publicat: 18 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
MAE atenționare pentru românii care vor să plece în Grecia
Statul elen impune noi restricții Covid-19

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Grecia. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Elenă asupra riscului de creştere a timpilor de aşteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea – Makaza, Svilengrad – Ormenio).

Singura cale de acces rutier pentru cetăţenii străini (Germania, Polonia, Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România) către destinaţiile turistice din Republica Elenă o reprezintă tranzitul prin Bulgaria, iar reintroducerea de către autorităţile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie creşte considerabil timpul alocat controlului acestora, precizează un comunicat MAE.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Telefoanele de urgență

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de urgenţă ale misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

MAE recomandă consultarea informaţiilor publicate pe paginile de internet: http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

85 de muncitori români de la o fermă din Germania, infectați cu COVID-19

85 de muncitori români de la o fermă din Germania, infectați cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Externe. Românii lucrau ca muncitori sezonieri la o fermă din Germania lu au fost diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus. Toți au fost plasați în carantină, iar costurile cu hrana și cazarea sunt suportate de către angajator, care acordă și o diurnă zilnică de 50 de euro. Potrivit datelor obținute de către oficiul consular de la angajator, au fost testați toți angajații fermei, iar dintre aceștia 85 cetățeni români au fost testați pozitiv în perioada 28 mai-11 iunie.

Toți cei 85 de angajați sunt asimptomatici, fiind plasați în carantină. Toate costurile referitoare la cazare și hrană pe durata carantinei sunt suportate de către angajator, care acordă și o sumă zilnică de 50 de euro fiecărei persoane. De asemenea, alți 19 lucrători români, testați pozitiv la sfârșitul lunii mai, au încheiat perioada de carantină, au avut două teste negative și au revenit deja în țară. Totodată, în cazul în care cetățenii români care au fost testați pozitiv cu COVID-19 își vor exprima dorința de a reveni în țară, angajatorul va întreprinde demersurile necesare după expirarea perioadei de carantină și retestare.

85 de muncitori români de la o fermă din Germania, infectați cu COVID-19: Nu au cerut asistență consulară

În context, MAE precizează că situația fermei în cauză este în atenția Consulatului General al României la Munchen încă de la începutul lunii mai, la data de 6 mai fiind efectuată și o vizită la sediul acesteia de către consulul general al României la Munchen. Atât din datele obținute la fața locului, cât și din informațiile comunicate de către reprezentanții fermei, a reieșit că sunt respectate condițiile de igienă și securitate la locul de muncă, toate mesajele cu privire la normele de igienă fiind afișate și în limba română.

 

Adauga un comentariu