Actualitate

MAE: Peste 90 de români vor fi repatriaţi din Arabia Saudită

Publicat: 07 apr. 2020

Un grup de 92 de români a fost repatriat, în noaptea de luni spre marţi, din Arabia Saudită, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, acţiunea vine în continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români nerezidenţi, aflaţi în străinătate cu titlu temporar, şi care au fost afectaţi de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană, tip charter, operată de compania TAROM.

Cu aceeaşi cursă aeriană a fost facilitată repatrierea şi pentru 3 cetăţeni bulgari care şi-au continuat călătoria de la Bucureşti către statul de cetăţenie.

MAE reînnoieşte cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară. De asemenea, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.

Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină că posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa cetăţenilor români în cauză şi a celor de acasă.
Adauga un comentariu