Crin Antonescu a anunțat, după ședința coaliției, că un proiect va fi depus în Parlament, marți dimineață, care va reglementa pensiile speciale ale magistraților și vârsta de pensionare a acestora, astfel încât cei care intră în magistratură de acum înainte să se pensioneze la 65 de ani.
„Am solicitat cu fermitate azi coaliției să terminăm odată cu pensiile speciale din magistratură. Aş vrea doar să vă anunţ un lucru care s-a decis acum, şi după aceea n-am să iau întrebări deocamdată, doar acest anunţ. Există o sumă de cel puţin 230 de milioane de euro care sunt blocaţi din PNRR. Acestea sunt bani care se cuvin tuturor românilor şi nu pot rămâne blocaţi fără că măsurile pe care guvernul România trebuie să le ia să fie adoptate. Am solicitat cu fermitate azi coaliţiei de guvernare, la această dimineaţă, să terminăm odată cu pensiile speciale din magistratură, cu vârstele de pensionare diferite, pentru că vreau să există un principiu de echitate pentru toţi cetăţenii acestei ţări”, a explicat Crin Antonescu, după şedinţa coaliţiei.
„Trebuie să iasă la pensie la 65 de ani, precum toți ceilalți cetățenii acestei țării”
Magistrații care vor intra în magistratură vor ieși la pensie la 65 de ani.
„Magistrații care vor intra în magistratură, cei care vor începe cariera în magistratură, trebuie să iasă la pensie la 65 de ani, precum toți ceilalți cetățenii acestei țării. Am cerut acest lucru coaliției, s-a acceptat acest principiu. (…) Este vorba – încă odată – de pensiile speciale din magistratură și de vârsta de pensionare în magistratură. Detalii despre această lege veți afla începând de mâine. Ceea ce am vrut să vă anunț este că am cerut acest lucru coaliției și coaliția l-a acceptat”, a spus Crin Antonescu.
Pensiile speciale, în special cele din magistratură, au generat ample controverse în societatea românească în ultimii ani. În timp ce susținătorii acestor pensii invocă natura specială a profesiei și riscurile implicate, criticii subliniază inechitatea sistemului, în care unii beneficiari primesc pensii de zeci de mii de lei, deși au contribuit la sistem în mod similar cu ceilalți cetățeni.
Reprezentanți ai sistemului judiciar au reacționat de-a lungul timpului împotriva propunerilor legislative care vizau reducerea sau eliminarea pensiilor speciale. În mai multe rânduri, au existat proteste ale magistraților sau sesizări la Curtea Constituțională, invocând încălcarea principiului independenței justiției.
Voi credeti minciunile mafiei PSD-PNL-UDMR? Pai astia au inventat pensiile speciale nesimtite, n-o sa le desfiinteze niciodata.
altă minciună marca pnl !ăsta-i rareș bogdan 2 !
Fac planuri pentru cei care vor iesi la pensie peste 40 de ani. De ce nu elimina acum pensiile speciale ale tuturor?
….desfiinteaza-le acum boss !
cica ” le-am spus ferm sa terminam odata cu pensiile speciale”….mai ragalie, nu” cel putin” 260 mil sunt blocate ci miliarde!
Sunt alegeri peste mai putin de o luna si ai iesit” ferm” cu pensiile?
Ai sa fii presedinte cum a fost si geoană..
Pt cateva zeci de mii de imbuibati care si au facut singuri pensiile , sufera o tara intreaga!
Si la alegerile trecute rares bogdan urla peste tot ca intr o luna dispar pensiile speciale!
Mincinosi ordinari asta sunteti
Eu dupa 39 de ani de munca in conditii grele am iesit cu 1.665 lei pensie si mi a mai dat 5 mil la recalculare….e corect trantorule !
Sanchi. De cand se screm cu pensiile speciale si degeaba. Nu vor, pentru ca au bube in cap si cred ca vor fi protejati de slugile din justitie daca le dau bani nemeritati.
Conserva penelistă ne minte pe faţă. Somnorilă, sugativă şi 10 ani fără serviciu. Multe calităţi pentru un viitor preşedinte…
Dar reducerea numarului de parlamentari pe cand? La alegerile viitoare? Dar alegerile pentru primari in 2 tururi, cum este normal si corect, pe cand? Ati distrus tara asta si ne-ati nenorocit, si acum vreti sa pozati in cinstiti si corecti? La urmatoarele alegeri si PSD si PNL o sa ajungeti sa fiti microscopici, precum este astazi Partidul National Taranist. Asta meritati !!!