Economic Local

Mai multe autobuze și tramvaie pe străzile din Iași

Publicat: 14 ian. 2020

Compania de Transport Public a revenit la planificarea obișnuită a mijloacelor de transport public începând din această săptămână. Dacă în timpul vacanței de iarnă, la stradă s-au aflat cu aproximativ 20 la sută mai puține vehicule pentru călători, de acum numărul acestora va fi mai mare. Practic, acesta va fi adaptat solicitărilor din această perioadă și se vor suplimenta mijloacele de transport.

„Pe trasee vor circula la orele de vârf 119 autobuze, 79 de tramvaie și 2 microbuze, iar în afara acestui interval vor fi la stradă câte 99 de autobuze, 55 de tramvaie și 2 microbuze. În weekend, numărul autobuzelor scoase pe trasee va fi de 79, iar al tramvaielor de 46. De asemenea, în zilele de sâmbătă și duminică va circula și un microbuz”, au precizat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Scrumiere noi montate în stațiile de transport public

De precizat și faptul că autoritățile locale continuă montarea de scrumiere metalice în stațiile de transport public din municipiu. Primăria Iași împreună cu Salubris montează aceste scrumiere moderne în stațiile de transport în comun din zona centrală a orașului, după care acțiunea se va extinde.

„Vom monta 200 de astfel de scrumiere. Speranța noastră este să vedem cât mai puține chiștoace pe stradă. Avem în vedere și locurile de așteptare pentru taxi și alte locuri de așteptare. Sperăm să fie un proiect frumos și ieșenii să reacționeze pe măsură”, au declarat reprezentanții municipalității ieșene.loading...

Adauga un comentariu