Local

Mai multe elemente de muniţie, găsite în cartierul Galata. O echipă pirotehnică a intervenit de urgenţă – FOTO

Publicat: 10 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai multe elemente de muniţie găsite în cartierul Galata. O echipă pirotehnică a intervenit de urgenţă - FOTO
La faţa locului a intervenit de urgenţă o echipă pirotehnică din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi

Astăzi, 10 decembrie 2021, o echipă pirotehnica a fost sesizată prin apel de urgenţă la numărul unic 112 cu privire la faptul că în cartierul Galata, pe strada Iftimie Birleanu, au fost descoperite mai multe elemente de muniţie rămase neexplodate.

La faţa locului a intervenit de urgenţă o echipă pirotehnică din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Descoperire epocală într-o comună de lângă municipiul Iași

Mai multe elemente de muniție provenite din perioada Celui de-Al Doilea Război Mondial au fost descoperite într-o localitate de la marginea municipiului Iași, la începutul lunii octombrie. Zona comunei ieșene Popricani a ajuns să fie din ce în ce mai vizitată de geniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași. În ultimele săptămâni, geniștii ISU au ridicat și detonat mai multe proiectile din perioada conflictului militar din urmă cu 8 decenii. Ultima intervenție a ISU Iași în comuna Popricani a fost însă una mai amplă. Pe un teren din satul Moimești au fost descoperite peste 11 mii de cartușe de infanterie, dar și aproape 120 de bombe de război.

Geniștii ISU Iași au ajuns în satul Moimești, din comuna Popricani, pentru a ridica elementele provenite din perioada Celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Echipajul pirotehnic, un autocamion de intervenție și un echipaj de prim-ajutor SMURD din cadrul Inspectoratului au executat operațiunile specifice de distrugere, în extravilanul satului Moimești, comuna Popricani, județul Iași, a elementelor de muniție din timpul conflictelor armate rămase neexplodate”, au transmis cei din cadrul ISU Iași.

Inspectoratul a arătat și câte elemente de muniție au fost descoperite în satul din comuna Popricani.

„Au fost distruse 52 de proiectile de diverse calibre, 11.146 de cartușe de infanterie, stabilizator bombă, corp proiectil, diferite focoase ale elementelor de muniții, 17 grenade, 118 bombe de aruncător de diverse calibre”, au mai transmis cei de la ISU Iași.

Adauga un comentariu