Local

Mai multe hale de lactate şi măcelarii din Iaşi au fost închise după ce ANCP a descoperit nereguli

Publicat: 29 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai multe hale de lactate şi măcelarii din Iaşi au fost închise după ce ANCP a descoperit nereguli

În urma controalelor făcute de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), s-a luat hotărârea închiderii a mai multor hale de lactate şi a unor măcelarii din Iaşi. Comisarii ANPC, împreună cu cei de la Oficiul Protecţiei Consumatorilor (OPC) au descoperit mai multe nereguli legate de igienă în unităţi

Hala de lactate din Piaţa Alexandru cel Bun şi cea din Piaţa Nicolana au fost închise

În urma controalelor, pe lângă amenzile aferente, comisarii au decis să închidă Hala de lactate din Piaţa Alexandru cel Bun, cât şi pe cea din Piaţa Nicolina. Echipele mixte de comisari au descoperit faptul că cei care vindeau produsele aferente nu aveau spaţii adecvate păstrării produselor lactate, dar şi faptul că nu există o expunere adecvată a acestora şi nici condiţii igienico-sanitare corespunzătoare.

Magazinul Chinezesc din Nicolina a fost sancţionat pentru copierea anumitor mărci

Magazinul Chinezesc din Nicolina a ”primit” vizita inspectorilor de la OPC şi ANPC. Aceştia au constatat faptul că în magazin nu toate produsele au informarea completă în limba romana, jucăriile nu conţin avertismentele în limba romana, marcajul nu este în conformitate cu regulile impuse de Uniunea Europeană. Totuşi, comisarii au descoperit şi faptul că unele produse copiau diverse mărci recunoscute la nivel mondial. În speţă, magazinul a fost închis.

Două măcelarii din aceleaşi pieţe au fost închise: Carnea era depozitată în vitrine neigienizate

În urma altor controale, comisarii au descoperit că la câteva măcelarii din aceleaşi două pieţe, nu se respectă măsurile sanitare impuse. Concret, comisarii au constatat faptul că vitrinele în care era expusă carnea erau vechi, neigienizate şi ruginite. Acest aspect putea să ducă la grave consecinţe pentru consumatorii care cumpărau din spaţiile respective.

Adauga un comentariu