Actualitate

Mai multe persoane rănite într-un bombardament aspra unei baze militare irakiene

Publicat: 20 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai multe persoane rănite într-un bombardament aspra unei baze militare irakiene
Mai multe persoane au fost rănite

Mai multe persoane au fost rănite într-un „bombardament” comis în cursul nopţii asupra unei baze militare irakiene care găzduieşte o coaliţie de grupuri armate pro-iraniene, au declarat sâmbătă două surse de securitate.

„Bombardamentul” a lovit baza militară Calso din provincia Babylon, la sud de Bagdad, unde sunt staţionate Forţele de mobilizare populară irakiene, sau Hashed al-Shaabi, potrivit unei surse din Ministerul de Interne şi unui oficial militar citate de AFP.

Oficialul ministerului de interne a declarat că „bombardamentul aerian” a ucis o persoană şi a rănit alte opt, în timp ce sursa militară a declarat că trei militari irakieni au fost răniţi.

Hashed al-Shaabi a afirmat că un „bombardament” a provocat „pierderi materiale” şi victime, fără a preciza numărul răniţilor.

Răspunzând la întrebările AFP, sursele de securitate nu au vrut să identifice responsabilul şi nici să spună dacă a fost vorba de un atac cu dronă.

„Bombardamentul a lovit echipamente, arme şi vehicule”, a declarat sursa din minister.

Nu a existat o revendicare imediată a responsabilităţii.

La scurt timp după explozie, armata americană a declarat că forţele sale nu se află în spatele unui atac raportat în Irak.

„Statele Unite nu au efectuat astăzi lovituri aeriene în Irak”, a postat Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) pe platforma de socializare X, adăugând că rapoartele potrivit cărora forţele americane ar fi efectuat o lovitură sunt „neadevărate”.

Oficialul militar irakian, care a vorbit sub rezerva anonimatului din cauza sensibilităţii subiectului, a declarat că atacul de peste noapte a avut loc în „locuri care depozitau echipamente”.

Adauga un comentariu