National

Mai multe școli și grădinițe urmează să fie închise. Nu s-au putut achiziționa centrale termice

Publicat: 04 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai multe școli și grădinițe urmează să fie închise. Nu s-au putut achiziționa centrale termice

Acestea nu sunt dotate cu centrale termice, potrivit RADOR. Până la ora actuală, consilierii locali au amânat de 4 ori aprobarea rectificarii bugetului local. Aceasta ar fi dat posibilitatea cumpărării de centrale termice pentru unitățile de învățământ.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureș, Cosmin Blaga, a explicat care sunt cauzele care au determinat apariția problemelor legate de cumpărarea centralelor termice.

„Copiii s-ar putea să stea în frig. Evident, nu mai putem să-i lăsăm să meargă la școală în astfel de condiții. Consilierii locali au amânat timp de patru luni aprobarea rectificării de buget. Ne-a pus într-o mare dificultate și în imposibilitatea de a ne demara procedurile legale privind achiziția de centrale termice”.

Horaţiu Lobonț, directorul Direcției Şcoli din cadrul primăriei Târgu Mureș, a declarat că a solicitat banii pentru instalații dar nu i s-au dat integral . Potrivit aceleiași surse, deși, în Comisia de Buget Finanțe al Consiliului Local s-au promis banii necesari pentru achiziționarea de centrale termice, la votul final. În consiliu, suma totală de 500 de mii de lei nu a mai fost aprobată.

„Copiii efectiv au venit la școală în 14 grade Celsius. Am remediat situația, dar este doar de moment. De șapte ori am cerut sume de bani pentru achiziția centralelor termice. Nu mai putem merge pe situații de compromis, adică, să asigurăm căldura în unitățile de învățământ fără a ni se asigura fonduri. ”, a mai declarat Horaţiu Lobonț. Reprezentanții primăriei Târgu Mureș intenționează acum să ia măsuri pentru ca cei răspunzători de problema creată să dea socoteală în fața legii. Urmează să convoace de urgență o ședință de consiliu local pentru rezolvarea situației.

Adauga un comentariu