Actualitate

Mai multe secţii de la Spitalul din Sinaia, închise după ce s-au depistat cazuri Covid-19

Publicat: 01 oct. 2020
Spitalul Orășenesc Sinaia

Activitatea a fost suspendată în mai multe secţii al Spitalului Sinaia, după ce mai multe cadre medicale au fost depistate cu COVID-19, se arată într-o informare postată, miercuri, pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

„Având în vedere activitatea permanentă de monitorizare a stării de sănătate în rândul personalului medical al unităţii, s-au identificat în rândul acestora persoane pozitive la testarea RT-PCR pentru COVID-19”, anunţă Spitalul Sinaia.

Conform sursei citate, mai multe secţii ale spitalului au activitatea suspendată pentru două săptămâni.

„Pentru siguranţa pacienţilor noştri şi a personalului medical, s-a dispus imediat că începând cu data de 30.09.2020 să se suspende temporar activitatea (pentru 14 zile) în: Compartimentul chirurgie generală, Compartimentul AŢI, Bloc operator, Compartiment endoscopie”, precizează Spitalul Sinaia.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, trei medici și opt asistente de la Spitalul Orășenesc Sinaia au fost identificați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2.

Pacineții internați pe aceste secții au fost externați sau transferați la alte spitale. „Personalul infectat a intrat în izolare, a fost demarată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți și carantinarea acestora. Restul activităților spitalului se desfășoară în program și ritm normal”, se arată în comunicat.

În județ au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 65 de noi îmbolnăviri. Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 255 sunt ocupate. La ATI, toate paturile destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.

Adauga un comentariu