International

Mai multe state americane au eliminat restricţiile impuse de pandemia de COVID-19

Publicat: 04 mart. 2021
oameni cu masca la gura pe strada
Mai multe state americane au eliminat restricțiile impuse de pandemia de coronavirus

Decizie soc luată în Statele Unite. Mai multe state americane au eliminat restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. Primele măsuri au fost anunțate de guvernatorul statului Texas, care vrea să redeschidă 100% economia afectată. Statele Michigan, Louisiana și Mississippi au anunțat aceleași măsuri. Legea intră în vigoare începând cu 10 martie.

În aceste state, purtarea măștii de protecție nu va mai fi obligatorie, iar  toate afacerile vor fi redeschise la capacitate maxima.

Mai multe state americane au eliminat restricţiile

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a decis marţi, să elimine restricţiile impuse în contextul sanitar şi să redeschidă 100% economia. Aceleași măsuri au fost luate în Michigan, Louisiana şi Mississippi.

Purtarea măştii de protecție nu va mai fi obligatorie, iar toate afacerile vor putea fi redeschise la capacitate maximă începând de săptămâna viitoare.

„Este timpul să deschidem Texas 100%”, a afirmat republicanul Abbott, citat de BBC.

Texas reprezintă cel mai mare stat american în care purtarea măştii nu va mai fi obligatorie. Abbott a fost criticat de partidul său pentru această măsură, care a fost impusă în luna iulie a anului trecut.

Pe de altă parte, administraţia Biden a transmis clar că restricţiile în contextul pandemiei sunt încă necesare.

Purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, iar autorităţile nu mai au voie să îi amendeze pe cei care nu o poartă. În plus, vor fi ridicate toate restricţiile privind entităţile economice din districtele unde numărul pacienţilor spitalizaţi este mai mic.

Abbott a spus că, odată cu vaccinarea şi îmbunătăţirea tratamentului pentru Covid-19, statul este „într-o situaţia mult mai bună acum”.

Însă a adăugat: „Covid nu a dispărut brusc”.

Texas a înregistrat peste 43.000 de decese asociate bolii şi este al treilea stat american cel mai afectat din acest punct de vedere.

Anunţul făcut de guvernatorul din Texas a venit după ce reguli similare au fost suspendate în alte state, între care Michigan, Louisiana şi Mississippi, unde masca nu mai este obligatorie.

Cetățenii americani cred că vaccinarea contra COVID-19 este soluția revenirii la o viață normală

Marţi, preşedintele Joe Biden a spus că Statele Unite sunt pe cale să aibă suficiente doze de vaccin pentru fiecare adult din ţară până la finalul lunii mai.

Recentele decizii luate la nivel de state sunt în dezacord cu administraţia de la Washington.

Luni, directorul Centrului de Control şi Prevenţie a Bolilor a avertizat cu privire la un eventual al patrulea val de creştere a numărului de cazuri, dacă măsurile sunt relaxate.

Cele mai noi date arată că, în timp ce numărul contaminărilor cu COVID-19 şi al deceselor asociate a scăzut, el este încă mare faţă de nivelul altor state.

Dintre statele SUA, care decid politica sanitară publică, aproximativ 35 au impus purtarea măştii în spaţiile publice. Odată cu scăderea numărului de infecţii şi de decese, unele au început deja să relaxeze restricţiile.

În total, în Statele Unite au fost înregistrate peste 28,5 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 516.000 de decese asociate, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Adauga un comentariu