Economic Local

Mai multe străzi din Iași vor fi modernizate. Municipalitatea a semnat contractul de peste 600 de mii de lei

Publicat: 14 mart. 2024
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Mai multe străzi din Iași vor fi modernizate. Municipalitatea a semnat contractul de peste 600 de mii de lei
Străzile din Iași intră în modernizare

Mai multe străzi din Iași vor fi modernizate. Recent, primăria a semnat contractul de proiectare și asistență tehnică, cu o valoare de 600 de mii de lei

Potrivit informațiilor publicate, municipalitatea ieșeană a primit trei oferte la licitația pentru încredințarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică, iar contractul a fost semnat cu SC Simpa Consult SRL, pentru o sumă de 602.615 lei, fără TVA, respectiv 717.111,86 lei, cu TVA.

Mai multe străzi din Iași vor fi modernizate. Proiectarea costă peste 600 de mii de lei

Primarul Mihai Chirica a semnat, recent, contractul de proiectare și asistență tehnică a lucrărilor de modernizare a opt străzi din Iași. Este vorba despre strada Rediu și stradela Rediu, fundac Păcureț, strada Păcureț și strada Movilă Păcureț, dar și strada Rampei din cartierul Dacia, strada Constantin Pop din Bucium, o legătură din zona CUG, între Iași și Ciurea.

„În cel mult opt luni firma va trebui să ofere, printre altele, expertize tehnice (inclusiv la rețelele de apă/canalizare existente), studii topografice, studii geotehnice și de versanți, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, documentaţia tehnică de organizare a execuţiei lucrărilor și proiectele tehnice. După predarea acestor studii, municipalitatea le va supune atenției și votului Consiliului Local, va identifica surse de finanțare și va organiza licitațiile pentru executarea lucrărilor de modernizare.

Străzile menționate fac parte dintr-un amplu program al municipalității de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale, precum și de reparații ale străzilor și trotuarelor. În acest program sunt incluse, în diverse stadii (contracte de lucrări în derulare, proiectate, în curs sau propuse pentru proiectare), aproape 160 de străzi din toate zonele orașului”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Opt străzi din Iași vor intra în lucrări de modernizare

Procedura a fost publicată, recent, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea totală a contractului este de 9.115.619,13 lei, fără TVA. Firmele care doresc să depună ofertele o pot face până la data de 28 aprilie 2023, ora 15:00. Contractul prevede modernizarea unui număr de opt străzi din municipiul Iași. Procedura este una simplificată, ce se va desfășura online. Străzile ce urmează să fie modernizate sunt Fundac Strugurilor, Gloriei, Alba Iulia, Călugăreni, Bucovinei, Poienilor, dar și Podoleanu și Teascului.

„Lucrările de modernizare propuse au ca scop sporirea capacității portante a drumului, îmbunătățirea condițiilor de colectare și evacuare a apelor pluviale și asigurarea stabilității și lățimii platformei. Astfel, se urmărește creșterea gradului de siguranță a circulației și a reducerii timpului de călătorie. Această investiție în infrastructura de transport va facilita mobilitatea populației și a bunurilor, reducerea costurilor de transport de mărfuri și călători, îmbunătățirea accesului pe piețele locale și regionale, creșterea eficienței activităților economice, economisirea de energie și timp, creând condiții pentru extinderea schimburilor comerciale și, implicit, a investițiilor productive”, se arată în caietul de sarcini.

În cadrul contractului, în ceea ce privește structura rutieră, se vor efectua mai multe lucrări. Printre acestea se numără și așternerea unui strat de fundație inferior, din balast, în grosime de 25 cm după compactare, un strat de fundație superior, din piatră spartă, în grosime de 20 de cm după compactare, dar și straturi de mixturi asfaltice.

Mai multe străzi din Iași vor fi modernizate. Contractul de proiectare a fost semnat recent, valoarea acestuia depășind 600 de mii de lei.

Comentarii
  • Se modernizează străzile care leagă orașul de zona rurală, denumita impropriu „metropolitana”. Pentru că o mulțime de personalități ieșene s-au mutat la țară. Asta in timp ce asfaltul de pe străzile din Copou de pildă, nu se mai vede din cauza peticelor. Iar în zona grădinii botanice, străduțele adiacente au trotuare cu pământ, nemodernizate de 60 de ani. Zona de care ieșenii sunt foarte mândri…

  • Campanie electorala! Atentie cetateni din aceste zone, Chirica umbla doar dupa voturi, lucrarile, eheheeeeeei! S-a mai gandit „gandacul” sa ia si niste voturi de la rromi.

Adauga un comentariu