Local

Mai mulţi copaci au căzut la Iaşi din cauza vântului – FOTO

Publicat: 12 mai 2020

Mai mulţi copaci au căzut în municipiul Iaşi. Din cauza vântului care continua să îşi facă prezenţa, pe mai multe străzi din municipiu s-au semnalizat căderea unor arbori. Momentan nu se cunoaşte existenta vreunei victime sau pagube materiale

Norul saharian s-a abătut asupra Iaşului

Praful Saharian a ajuns şi la Iaşi. Un nor de praf se afla deasupra Iaşului, iar specialiştii trag un semnal de alarmă legat de fenomenele meteo extreme care se desfăşoară în aceste momente în zona Iaşului.

Atenţie, ieşeni! Condiţiile meteo extreme pot facilita răspândirea virusului COVID-19
Silviu Gurlui trage un semnal de alarmă şi explică faptul că acest vânt, cumulat cu condiţiile meteo extreme poate facilita răspândirea COVID-19. Este de preferat ca toţi ieşenii să stea cât mai mult posibil în case:

”Odată cu creşterea poluării şi a prezenţei norilor, radiaţia uv-c se va slăbi considerabil prin difuzie şi absorbţie. La sol vor ajunge mai nimic. Deci ne îngrijim mai cu multă atenţie. Probabil că cel mai bine e să zăbovim în casa până după amiază. În contextul în care este şi COVID-19, recomand ca nimeni să nu iasă din casa pentru că aceste pot accentua, şi transmiterea COVID-19.” conchide Sirviu Gurlui.

Comunicat de presă al Administrației Naționale de Meteorologie cu privire la transportul de praf saharian în zona României:

Începând din seara zilei de luni, 11 mai, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. În aceste zone temporar va ploua, fiind favorizată depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care va ajunge deasupra României va fi redusă. Depunerile de praf, în România, vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua, cu o probabilitate mai mare în noaptea de luni spre marți, 11/12 mai, în vest, nord-vest și în centru, iar, îndeosebi în prima parte a zilei de marți, 12 mai, în zonele de deal și de munte precum și în centrul și nord-estul teritoriului.

Adauga un comentariu