Actualitate

Mai mulţi hoţi români, căutaţi de FBI. Au adus un prejudiciu de peste un miliard de dolari

Publicat: 07 iul. 2020
Mai mulţi hoţi români, căutaţi de FBI. Au adus un prejudiciu de peste un miliard de dolari
Biroul Federal de Investigații

O bandă de hoţi români a adus un prejudiciu de peste 1 miliard de dolari. Gangsterii români de pe Riviera Maya sunt căutaţi de Biroul Federal de Investigații pentru fraudă. Aceştia au furat în jur de 240 de milioane de dolari pe an, timp de cinci ani.

FBI caută o bandă de gangsteri români

Gangsterii români sunt căutați acum de FBI. Liderul grupării, cunoscut dreptul Rechinul, nu poate fi găsit. Este vorba despre una dintre cele mai periculoase grupări transfrontaliere care acționa la nivel internațional. Jurnaliștii de la Râse Project, împreună cu jurnaliști din Mexic, au făcut o anchetă cu privire la modalitatea de acțiune a acestei grupări.

Sumă exorbitantă furată zilnic

Membrii grupării furau între 50.000-60 000 de dolari pe zi. Craioveanul Florian Tudor, zis Rechinul, ar fi liderul acestei grupări. Gangsterii intrau în posesia a 50.000 – 60.000 de dolari pe zi print-o metodă nouă. Aceştia utilizau dispozitive bluetooth astfel încât turiștii de pe Riviera Maya rămâneau în cele din urmă și fără bani și fără date personale.

Banii furați ajungeau pe teritoriul României

Banii ajungeau în România de cele mai multe ori cash, după ce făceau înconjurul întregii lumi, pentru că cei din grupare aveau cărăuși care duceau bani lipiți de corp chiar și în China că ulterior să ajungă în țara noastră.

Cum au fost descoperiţi

Gangsterii au făcut greșeala să trimită bani inclusiv printr-o companie de curierat astfel încât procurorii DIICOT au reușit să le ia urma. O parte dintre cei infractori vor afla chiar astăzi. 7 iulie 2020, de la Curtea de Apel București dacă dosarul lor va fi trimis în judecată.

Liderul grupării, de negăsit

În ceea ce îl privește pe Rechinul, șeful grupării, nici FBI-ul și nici autoritățile române nu știu exact unde se află bărbatul.

Florian Tudor, zis Rechinul, este căutat și în legătură cu presupuse fapte de trafic de persoane. Mai exact, Rechinul este acuzat că ar fi dus români în America contracost și ilegal.

FBI a arestat 24 hackeri în România

Reprezentaţii FBI au fost ajutaţi de anchetatorii români. Cei 24 sunt acuzaţi de fraude prin Internet în urma cărora au fost prejudiciaţi cetăţeni americani.

Anchetatorii români, împreună cu specialişti FBI, au stabilit că modul de operare în amplă acţiune desfăşurată în Vâlcea, Bucureşti, Hunedoara şi Sibiu, unde au fost ridicate 24 de persoane în legătură cu licitaţii prin Internet, informează surse oficiale. În urma unei solicitări FBI, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au monitorizat aproximativ şase luni activitatea reţelei de licitatori prin Internet, ca urmare a prejudicierii mai multor cetăţeni americani.

Ce au ridicat autoritățile

În urma acestora au fost ridicate 18 laptopuri, 12 PC, 29 de telefoane mobile, 19.500 lei, 24.300 Euro, 4.500 lire sterline, un pistol cu gloanţe de cauciuc. Liderul reţelei se numeşte Romeo Chita.

„Nu ştiu prea multe despre chestia asta. Am aflat şi eu tot de la dumneavoastră şi am sunat-o pe soţie şi am întrebat-o ce se întâmplă. E adevărat că există la ora actuală o discuţie purtată de soţie cu cei de la Poliţie şi cu omul care a închiriat apartamentul respectiv, dar încă nu este clar ce se întâmplă”, declarase deputatul Dumitru Puzdrea.

Adauga un comentariu