Actualitate

Mai mulţi miniştri se află pe lista neagră a premierului. Ce nemulţumiri are Ludovic Orban față de aceştia

Publicat: 09 sept. 2020
Premierul României, Ludovic Orban
Premierul României, Ludovic Orban

Patru dintre miniştrii cabinetului Orban se află pe lista neagră a şefului Executivului. Premierul este nemulţumit de activitatea lor, care ar fi afectat imaginea guvernului.

Cea mai mare supărare este din cauza ministrului Educaţiei, Monica Anisie, despre care se spune că a gestionat prost redeschiderea şcolilor.

Dar, premierul Orban are nemulţumiri mari şi în privința şefului de la MAI, Marcel Vela, şi a miniştrilor Ionuț Stroe și Adrian Oroș. EI ar fi intrat în dizgrația şefului Guvernului din cauza gafelor făcute în ultimele luni.

Surse: Orban nu face remanieri până la alegerile din decembrie
Potrivit unor surse citate de Antena 3, Ludovic Orban este însă în imposibilitatea de a-i schimba pe cei patru miniştri până la alegerile parlamentare, deși s-ar dori să facă acest pas.

Totuşi, premierul nu vrea să creeze senzația de instabilitate și de slăbiciune a Executivului, având în vedere că, dacă i-ar schimba, acest lucru ar putea avea efecte negative asupra rezultatului pe care liberalii și-l doresc la următoarele două tururi de scrutin.

Vela s-ar fi lăudat că poate fi oricând premier
Pe lângă Monica Anisie, cea despre care premierul consideră că nu a organizat corespunzător începutul noului an şcolar, Ludovic Orban mai este nemulţumit de scandalurile din ultima perioadă în care este implicat Marcel Vela, precum cel cu interlopii şi şefii din Poliţia locală.

În plus, şeful de la Ministerul de Interne ar fi spus în partid că oricând poate să fie premier, iar această informaţie a ajuns la urechele actualului prim-ministru şi l-a supărat.

Premierul Ludovic Orban nu este mulțumit nici de activitatea lui Adrian Oroș, care ar fi întârziat să acorde subvenţii fermierilor, dar nici de ministrul Tineretului și sportului, Ionuț Stroe.

Adauga un comentariu