International

Mai mulți ofițeri de poliție din America au fost răniți în timpul protestelor. S-au folosit gaze lacrimogene în Capitoliu – Live Video

Publicat: 06 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai mulți ofițeri de poliție din America au fost răniți în timpul protestelor. S-au folosit gaze lacrimogene în Capitoliu - Live Video
Proteste Washington DC

Mai mulți ofițeri de poliție din America au fost răniți în timpul protestelor. De asemenea, conform informațiilor furnizate de CNN se pare că o femeie a fost împușcată chiar lângă Capitoliu.

Forţele de poliţie şi-au scos armele miercuri în incinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite, în faţa manifestanţilor pro-Trump care au încercat să pătrundă în sala de şedinţe, a raportat congresmanul Dan Kildee, citat de AFP.

„Gărzile de securitate şi poliţiştii de la Capitoliu şi-au scos armele în timp ce partizanii lui Donald Trump încercau să forţeze trecerea”, a scris Dan Kildee pe Twitter.

Donald Trump a publicat un mesaj pe Twitter adresat demonstranţilor pe care îi roagă să fie paşnici.

„Vă rugăm să sprijiniți poliția din Capitoliu și forțele noastre de ordine. Sunt cu adevărat de partea țării noastre. Rămâneţi paşnici!”, a scris Trump pe Twitter.

Gaze lacrimogene au fost folosite miercuri în rotonda Capitoliului din Washington, după pătrunderea în clădire a susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, iar aleşii au primit ordin să-şi pună măşti de gaz, au declarat doi dintre ei pe Twitter, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Poliţia ne-a cerut să ne punem măşti de gaz pentru că s-au folosit gaze lacrimogene în rotondă”, a scris reprezentantul democrat Jim Himes.

„Ne-au spus să ne culcăm la pământ şi să ne punem măştile de gaz”, a adăugat colegul său Dan Kildee.

Susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns în incinta Congresului SUA, care şi-a întrerupt de urgenţă şedinţa extraordinară de validare a victoriei democratului Joe Biden în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie.

Articol în curs de actualizare

Adauga un comentariu