Actualitate

Mai mulți pacienți și cadre medicale de la Spitalul Pașcani sunt diagnosticați cu COVID-19! Din secția de Îngrijiri Paleative aproape nimeni nu scapă

Publicat: 28 apr. 2020

Din ce în ce mai multe victime ale infecției cu coronavirus ajung la Iași. Spitalul Municipal Pașcani se transformă într-un focar de infecție. Totul a început de când un medic infectat cu COVID-19 a intrat într-o secție în care erau bolnavi în stare foarte gravă internați la îngrijiri paleative. Acesta a infectat mai bine de jumătate dintre pacienți și mai mulți colegi

O asistentă și o infirmieră depistate cu coronavirus la Pașcani. Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare la Spitalul Municipal Pașcani, unde mai mulți pacienți și cadre medicale au fost depistate pozitiv la infecția cu coronavirus. Conform ultimelor date oferite de către Direcția de Sănătate Publică Iași, la Secția de Îngrijiri Paleative din cadul unității medicale mai sus menționate, au fost descoperite noi cazuri de infecție cu COVID-19. În acest moment, au fost confirmate pozitiv nouă cadre medicale și 11 pacienți.

Nouă cadre medicale infectate

Pe data de 20 aprilie 2020, a început ancheta epidemiologică la Spitalul Municipal Pașcani la Secția de Îngrijiri Paleative, după ce un cadru medical care lucra acolo a fost depistat pozitiv la infecția cu COVID-19. Din 16 cadre medicale care lucrau în aceeași secție, mai bine de jumătate, adică nouă, au coronavirus.

„Cele 16 teste ale personalului medical, care era în lucru la sfârșitul săptămânii trecute, s-au finalizat. Rezultatele de laborator au evidențiat faptul că două cadre medicale, o asistentă medicală și o infirmieră au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Prin urmare, în total, sunt confirmate pozitiv nouă cadre medicale: un medic, trei asistente medicale și cinci infirmiere”, au specificat reprezentanții DSP Iași.

Reamintim faptul că de pe data de 20 aprilie s-au recoltat 52 de probe de la personalul sanitar și 48 de la pacienții internați la Secția de Îngrijiri Paleative.

Din ce în ce mai multe cazuri

Săptămâna trecută au fost transferați zece pacienți cu coronavirus din secția de Îngrijiri Paleative la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. La finalul săptămânii a mai fost confirmat un caz în rândul pacienților din această secție. Cadrele medicale au decis testarea după ce doi pacienți au început să aibă simptome ușoare. Numai unul singur avea coronavirus. Totodată, conform informațiilor emise de către reprezentanții DSP Iași, tot la finele săptămânii trecute, trei membri din familia unei infirmiere depistată pozitiv, care lucra la aceeași secție, au fost confirmați pozitiv în urma testării pentru noul coronavirus.

Adauga un comentariu