Eveniment-Social

Mai mulți pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale

Publicat: 14 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai mulți pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale

Mai multe persoane care au venit la Iași pentru Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva au avut nevoie de îngrijiri medicale, în timp ce se aflau la coadă. Mulți dintre pelerini au fost transportați la spital de către medicii ieșeni.
„În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, la Mitropolie au fost înregistrate 26 de cazuri, patru dintre ele fiind dirijate la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iași. Dintre acestea, în două cazuri a fost vorba despre fibrilații atriale rapide, o suspiciune de sindrom coronarian acut și o contuzie de umăr”, precizează prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.
De la pelerinaj au fost preluați și pacienți cu probleme mai puțin importante care, după ce au beneficiat de îngrijiri medicale, au ales să se întoarcă la coadă. „Printre pacienții care au fost preluați se numără și persoane cu lipotimii, hipertensiune sau dureri de burtă. Acestea au primit îngrijiri din partea cadrelor medicale și ulterior s-au întors la coadă. Totodată, dintre aceștia au mai ajuns trei în Unitatea de Primire Urgențe, dar nu a fost vorba despre cazuri de o gravitate deosebită”, aduagă prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Adauga un comentariu