Local

Mai mulți pietoni în Iași! Peste 90 de permise reținute într-o săptămână

Publicat: 15 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai mulți pietoni în Iași Peste 90 de permise reținute într-o săptămână
Polițiștii ieșeni au lăsat fără permise de conducere peste 90 de persoane în perioada 7-13 martie 2022

Poliția ieșeană a reușit în doar o săptămână să rețină peste 90 de permise de conducere. Mai mulți pietoni vor fi în Iași în urma sancțiunilor aplicate de către reprezentanții poliției din săptămâna 7-13 martie 2022. Sancțiunile au vizat atât șoferii, cât și pietonii.

Mai mulți pietoni, în Iași, în urma săptămânii 7-13 martie 2022.

În urma acțiunilor de prevenire a accidentelor rutiere făcute de agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, peste 90 de permise de conducere au fost reținute și au fost date 885 de sancțiuni contravenționale.

Un politist testeaza un barbat cu etilotestul; in fundal, doua autospeciale de Politie
Controlul cu aparatul etilotest este omniprezent la acțiunile polițiștilor

Se reduce traficul? Mai mulți pietoni în Iași!

Doi agenti de Politie, pe o strada, cu mai multe masini in fundal
Inspectoratul de Poliție Județean Iași a impus măsuri clare pentru combaterea și prevenirea accidentelor rutiere

Vor fi mai mulți pietoni în Iași pentru o perioadă, după ce IPJ Iași a lăsat fără permise 93 de persoane. Toți cei care vor deveni pietoni au fost surprinși încălcând legile rutiere în județul Iași. Polițiștii din cadrul IPJ Iași organizează periodic controale ce sunt menite să identifice șoferii ce nu respectă legislația.

“În perioada 7-13 martie 2022, agenţii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic şi prevenirea accidentelor. În urma neregulilor constatate, au fost date 885 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 304 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 11 pentru depăşiri neregulamentare şi 570 pentru alte abateri”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Pe lângă sancțiunile menționate, 93 de permise au fost reținute de către polițiștii ieșeni, cele mai multe pentru depășirea limitei legale de viteză. Doar 11 permise au fost reținute pentru depășiri neregulamentare în trafic și 35 de permise au fost reținute pentru alte abateri, precum consumul de alcool la volan. Alte sancțiuni aplicate de polițiști sunt îndreptate către șoferii ce nu au asigurare RCA sau nu au un vehicul ce respectă normele minime de funcționare care sunt prevăzute prin lege. Astfel, au fost ridicate 15 certificate de înmatriculare.

Un politist ce legitimeaza o femeie ce sta intr-o masina gri
În săptămâna 7-13 martie 2022, Poliția din Iași a dat 885 de sancțiuni contravenționale

Ce recomandări face Poliția ieșeană pentru șoferi

 Doi agenti de Politie, intr-o masina, si un aparat radar
Au rămas fără permise 11 șoferi, în urma controlului radar

În urma bilanțului săptămânii ce a trecut, polițiștii din cadrul IPJ Iași transmit recomandări pentru șoferi. Aceștia îndeamnă șoferii să conducă preventiv și să respecte legile în vigoare. Totodată, li se recomandă șoferilor să nu conducă dacă sunt obosiți și sub nicio formă să nu pornească la drum cu mașina după ce au consumat băuturi alcoolice. Polițiștii atrag atenția asupra folosirii gadgeturilor sau a telefoanelor mobile în timpul conducerii unui autovehicul.

De asemenea, aceștia le recomandă pietonilor să evite mersul pe stradă, mai ales în situații în care șoferii nu îi pot vedea. Pietonii trebuie să fie atenți și la respectarea locurilor de trecere a străzii și să traverseze doar după ce se asigură temeinic. Acțiunile Poliției ieșene vin în urma multiplelor accidente ce au avut loc în județul Iași de la începutul anului 2022. Cel mai probabil, măsurile luate de IPJ Iași vor diminua numărul accidentelor rutiere din județ. Un alt rezultat al acestor măsuri este că vor fi, pentru o perioadă, mai mulți pietoni în Iași.

Adauga un comentariu