National

Mai mulţi specialişti din România au plecat spre SUA

Publicat: 25 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai mulţi specialişti din România au plecat spre SUA

România ajută Statele Unite ale Americii, țara cu cel mai mare număr de cazuri și de decese provocate de COVID-19. O echipă de 15 militari pleacă luni dimineață către statul Alabama. “Folosesc ocazia pentru a transmite un mesaj ferm: între SUA și România e un solid parteneriat strategic, care generează acțiuni comune în toate domeniile de activitate”, a declarant premierul Ludovic Orban, la Baza Aeriană 90 Otopeni.

„Este o misiune în sprijinul solidarității și cooperării între SUA și România.

Obiectivul este de a fi alături de medicii din SUA și de a vedea foarte clar cum acționează echipele medicale din SUA în lupta contra COVID.

Urez succes misiunii noastre!

Folosesc ocazia pentru a transmite un mesaj ferm: între SUA și România e un solid parteneriat strategic, care generează acțiuni comune în toate domeniile de activitate”, a declarant Ludovic Orban.

O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN, va pleca luni în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

„Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN”, se arată într-un comunicat MApN.

Cooperarea dintre România şi statul Alabama se desfăşoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forţelor Americane din Europa (USEUCOM).

„Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe şi de apărare a României. Dimensiunea de apărare reprezintă un pilon de bază al acestuia”, mai arată sursa citată.

Adauga un comentariu