Eveniment-Social

Mai mulţi studenţi din UAIC au lansat o petiţie pentru eliminarea taxei de şcolarizare pe semestrul doi

Publicat: 29 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai mulţi studenţi din UAIC au lansat o petiţie pentru eliminarea taxei de şcolarizare pe semestrul doi

Mai mulţi studenţi din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza au lansat o petiţie prin care solicita reducerea, sau anularea taxei de şcolarizare aferente semestrului 2. În textul petiţiei, studenţii explica faptul că mulţi dintre studenţii care îşi plăteau taxa, o făceau din propriile buzunare. În contextul pandemiei, mulţi dintre studenţi au rămas fără locul de muncă, sau au intrat în şomaj tehnic, această situaţie făcând dificila sarcină de a plăti integral taxa

”Având în vedere situația actuală, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași ar trebui să fie mai înțelegătoare cu studenții, astfel cerem anularea sau cel puțin micșorarea taxei pe semestrul doi. Mulți dintre studenți își plătesc singuri studiile iar acum, dintr-o sumă infimă primită prin șomajul tehnic, nu toți își permit să o plătească și nici nu vor să renunțe la studii, dar probabil unii dintre ei vor fi nevoiți să o facă. Cum pentru elevii din anii terminali s-au luat măsuri de reducere a materiei din programa pentru bacalaureat și evaluarea națională, considerăm că și noi studenții suntem îndreptăţiţi să nu plătim semestrul acesta taxa, cel puțin nu întreagă.

În plus, nimeni nu a prevăzut o asemenea situație, iar profesorii nu sunt atât de bine pregătiți în ceea ce privește orele online și predarea materiei pe diferite platforme.” se arată în textul petiţiei online.

Până la această oră, petiţia a fost semnată de peste 600 de persoane.

Adauga un comentariu