National

Mai mulţi turişti din Buşteni au aruncat cu vin fiert şi zăpadă într-o Ambulanță care intervenea la o urgență: Ne-a speriat copiii

Publicat: 18 ian. 2021
Mai mulţi turişti din Buşteni au aruncat cu vin fiert şi zăpadă într-o Ambulanță
Mai mulţi turişti din Buşteni au aruncat cu vin fiert şi zăpadă într-o Ambulanță

Întâmplare care nu face cinste în localitatea Bușteni. În aproprierea pârtiei Kalinderu din localitate s-a întâmplat un incident ruşinos. Mai mulţi turişti au început să arunce cu vin fiert dar şi cu zăpadă într-o Ambulantă care intervenea la o urgentă.

Un salvamontist a fost bruscat de un turist care, supărat le-a spus autorităţilor faptul că zgomotul ambulantei i-au deranjat copiii: ”Avem și noi copii mici și ne sperie copiii!” a spus turistul.

Turiştii au aruncat cu vin fiert într-o ambulantă aflată în misiune

Incidentul a avut loc în ziua de sâmbătă la baza pârtiei de schi Kalinderu din Bușteni. O ambulantă care intervenea la o urgentă medicală din zona a fost ţinta turiştilor. Totuşi, un salvamontist care a intervenit pentru a aplana conflictul iscat a fost bruscat de un turist. Concret, turiştii au fost deranjaţi de semnalele acustice emise de autospeciala SAJ și un turist a aruncat cu un pahar cu vin fiert înspre ambulantă. Văzând întâmplarea, salvamontistul de la Serviciul Public Județean Salvamont Prahova a intervenit pentru a aplana conflictul iscat, conform observatornews.ro

Totuşi, bărbatul a început să fie bruscat de turiştii revoltaţi că au fost întrerupţi:

”Avem și noi copii mici și ne sperie copiii. E normal! Alo, ne-a speriat copiii!”, i-au reproșat turiștii salvamontistului.

Salvamont România a intervenit și a emis un comunicat referitor la incidentul de la pârtia Bușteni.

Instituţia a explicat faptul că în zonă este o lipsă constantă a forţelor de ordine care, în mod normal ar trebui să asigure pază pe domeniile de schi. Instituţia condamnă şi gestul nefiresc al turiştilor:

”Regretabil, și gestul turiștilor, și lipsa totală a forțelor de ordine. Oricum, noi, că personal operativ de intervenție, continuăm să ne facem datoria, aceea de a fi alături de cei care, într-un moment nefericit, au nevoie de sprijinul Salvamont. Poate acesta este răspunsul firesc la faptul că avem un grad de răspuns de 100% la accidentele montane, că intervenim la peste 6000 de cazuri anual și că acordăm ajutor și salvăm mii de vieți. Salvamont România, întotdeauna prietenii Dumnevoastră de nădejde de pe cărările munților!”, au anunțat reprezentanții Salvamont.

Avalanșă de turişti în zonele montane din România

În ultimele zile, în zonele montante din România și-au făcut apariţia mii de turişti. În pofida unor restricţii aflate în vigoare, restricţii referitoare la pandemia de COVID-19. În ultimele zile, la munte a început să ningă iar acest lucru a fost un factor decisiv în ” avalanșa ” de turişti din țară.

Astfel, Salvamont România are nişte recomandări pentru turiştii care merg la munte. Printre recomandări se regăsesc alegerea unui echipament de alunecare pe zăpadă corespunzător, precauţie maximă pe pârtiile de schi, respectarea indicatoarelor de semnalizare şi a balizelor de marcare instalate pe pârtie precum şi câteva sfaturi ce privesc acordarea primului ajutor incaz de accident.

În această perioadă, circa 500 de salvamontişti sunt la datorie zilnic în peste 90 de baze şi posturi Salvamont.

Sursă foto: observatornews.ro

Adauga un comentariu