Numai buni pentru o masa apetisanta si satioasa, ficateii de pui la gratar se prepara simplu si rapid.
Ingrediente:
300 g ficatei de pui
2-3 catei de usturoi, pisati
½ lingurita chimion macinat
3 linguri ulei de masline
4 fire rozmarin, optional
1 lamaie
40 g unt, la temperatura camerei
patrunjel tocat, dupa gust
lapte
sare
piper
Mod de preparare:
Speli ficateii bine in cateva ape, pana cand apa ramane curata. Ii scurgi si ii pui intr-un bol, acoperiti cu lapte. Ii lasi 30 de minute la frigider. Ii speli din nou si ii usuci pe un prosop de bucatarie. Ii condimentezi cu chimion, sare si piper, dupa gust. Amesteci cu usturoiul si uleiul si ii dai la frigider intr-un vas inca 2 ore. Intr-un mojar strivesti patrunjelul cu putina sare grunjoasa. Incorporezi untul pana cand acesta capata o culoare verde omogena.
Pui bucatile de ficat pe fire de rozmarin sau bete pentru frigarui. Le rumenesti intr-o tigaie grill, la foc mare, aproximativ 5 minute. Le scoti pe o farfurie si le combini cu bucati de unt cu patrungel. Acoperi cu folie de aluminiu si lasi ficateii asa cateva minute. Servesti cu zeama de lamaie.
preluat de pe clickpoftabuna