Cancan

Maia Morgenstern a fost jignită în public. ”Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită. Tremur”

Publicat: 19 mart. 2021
maia morgenstern
Momente grele pentru Maia Morgenstern după ce a fost jignită în public

Momente grele pentru Maia Morgenstern după ce a fost jignită în public. Îndrăgita actriță a relatat pe o pagină de socializare un moment mai puțin plăcut din trecutul său atunci când a fost nevoită să facă față gurilor rele ale oamenilor.

Maia Emilia Ninel Morgenstern, cunoscută artistic ca Maia Morgenstern, născută pe 1 mai 1962, este o actriță română de film, radio, scenă, televiziune și voce, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat și actriță și cântăreață în limba idiș.

Maia Morgenstern a fost jignită în public

Cunoscuta actriță Maia Morgenstern a povestit că a trăit clipe grele care au înfuriat-o și supărat-o, după ce a luat parte la un eveniment cultural public. Actrița a fost jignită în public, iar platforma Faceebok i-a șters o postare, după ce a folosit în rândurile scrise un anumit cuvânt.

„Postarea mea a dispărut. Nu am șters-o eu. Fb mă anunța că EU am încălcat standardele…nu știu ce. Foarte bine. Că de obicei. Mi s-a mai întâmplat. Eram pe vremea studenției. Mi s-au aruncat în fața, în public niște ofense îngrozitoare. În public, în sala de curs. Am făcut memoriu către ministerul învățământului din acea vreme. După un timp, a venit un o directivă: cercetați cazul, însoțită de memoriul meu, unde citam cele câteva fraze jignitoare. Erau subliniate cu roșu. Țin minte că m-au chemat la BOB, secretarul de partid din acea vreme mi-a zâmbit cald, fără supărare și mi-a spus: aceasta problema nu există. Apoi a rupt tacticos memoriul meu. Fără urmări”.

Actrița a avut parte de episoade mai grele în viața sa, după ce oamenii au aflat că este la origini evreică. Rudele actriței au fost victime la Holocaustului, bunicul ei fiind unul dintre bărbații care au murit în lagăr.

”Sunt felul de om care reacționează post traumatic. Ce-o mai fi însemnând și asta. Ce vreau să spun este că paralizez în momentul șocului. O fi bine, o fi rău… cine mai știe?

Concret, am fost invitată oficial la o întrunire pentru directori de teatre și instituții publice de cultură, sub genericul „Vocea teatrului licean bucureștean”.

Lucru mare, oficiali. Chestiuni importante la ordinea zilei.

Ajung cu câteva minute mai devreme.

Directori, consilieri, reprezentanți: autoritățile.

Pășesc zâmbitoare către colegii mai mari, să-i salut, să le dau binețe.

Și iată ce-mi aud urechile: „Hai s-o facem așa, jid…” – ooops, eu n-am voie să scriu cuvântul acela (că-mi șterge FaceBook postarea), este permisă doar pronunțarea…

Am încremenit. Ce-ați spus?

Răspunsul a venit promt, relaxat: „Hai, nu te mai supăra. Am spus așa în glumă…”

Nu, nu pot să nu mă supăr! Nu când îl pronunță oameni de cultură. Nu când este pronunțat într-un cadru oficial.

Și nimeni n-a părut deranjat.

În afară de mine, căci am ajuns, normal, să mă simt eu deplasată că m-a lovit o scîrbă fără margini.

Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită.

Tremur”, este mesajul pe care Maia Morgenstern l-a scris pe Facebook.

Ce salariu are Maia Morgenstern

Despre directorii de teatru din Capitala, ce se afla în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti sau a Ministerului Culturii, se ştie că incasseaza venituri considerabile lunar.

Potrivit declaraţiei de avere, în anul 2019, Maia Morgenstern a primit suma de 107.288 de lei de la Teatrul Evreiesc, 20.040 de lei din salariul la Universitatea Hyperion, 685.665 de lei din drepturile de autor şi 6.205 euro din premiile obţinute.

În total actriţa a obţinut suma de 180.000 de euro în anul 2019. În total salariul ei în lunile lui 2019 a fost în valoare de 15.000 de euro.

Doamna teatrului romanesc are şi economii şi mai multe conturi în lei şi euro, respectiv unul de 1.647.957 în lei şi altul de aproximativ 63.000 de euro.

În conturile ei se află acum 400.000 de euro. Maia Morgenstern deţine şi 3 terenuri în Bucureşti, plus o casă şi două apartamente.

Comentarii
Adauga un comentariu