Eveniment-Social

Mâine se redeschide Palatul Culturii din Iaşi. Vizitatorii vor avea gratuitate în primele două ore de program

Publicat: 25 mai 2020

Mâine, 26 mai 2020, se redeschide Palatul Culturii din Iaşi. În intervalul orar 10.00- 12.00 toţi vizitatorii vor avea gratuitate.

După criza coronavirusului, Palatul Culturii și Muzeul „Unirii” din Iași se redeschid de pe 26 mai. Celelalte muzee ale Complexului Muzeal Național „Moldova” rămân momentan închise

Palatul Culturii și Muzeul Unirii din Iași se redeschid. Astfel, în contextul ridicării Stării de Urgență impuse de pandemia COVID-19 și al măsurilor de relaxare etapizată specifice instaurării Stării de Alertă, Complexul Muzeal Național „Moldova” – CMNM Iași anunță redeschiderea următoarelor muzee ce fac parte din structura sa.

După criza coronavirusului, CMNM deschide Palatul Culturii și Muzeul „Unirii” din Iași

Astfel, începând cu data de 26 mai 2020, la Palatul Culturii, publicul va putea vizita Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”. De asemenea, începând cu data de 27 mai 2020, Muzeul „Unirii”, de pe Str. Alexandru Lăpușneanu, nr. 14, Iași își redeschide porțile. Programul de vizitare se va desfășura între orele 10:00 și 17:00, ora de intrare a ultimului vizitator fiind 16:30, cu precizarea faptului că se introduce o pauză de o oră pentru dezinfectarea suprafețelor și aerisirea spațiilor expoziționale. Această pauză va avea loc între orele 12:30 – 13:30, la parterul Palatului Culturii, în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei și ale Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, respectiv între orele 13:30 – 14:30, în cele ale Muzeului de Artă și ale Muzeului Etnografic al Moldovei. La Muzeul „Unirii”, această pauză se va desfășura între orele 12:30 – 13:30.

Când se redeschid celelalte muzee ale Complexul Muzeal Național „Moldova”

Pe de altă parte, celelalte muzee ale Complexului Muzeal Național „Moldova” rămân momentan închise, urmând a le redeschide într-o etapă viitoare de creștere a măsurilor de relaxare socială. La Palatul Culturii, în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei, publicul poate vizita expozițiile „Curtea Domnească din Iași: o istorie redescoperită”, „Socializare și divertisment la 1900”, „Cucuteni: o incursiune în universul unei mari civilizații preistorice”, „140 de ani de relații diplomatice între România și Italia”, „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei: Suvenir din Paris”. Tot la Palatul Culturii, dar la Muzeul de Artă, vizitatorii vor putea admira expoziția „Maeștrii picturii românești în patrimoniul Muzeului de Artă Iași” realizată în cadrul proiectului SIMAP, expoziția de artă contemporană româno-britanică „Beyond Other Horizons”, precum și instalația realizată de Doru Nuță, intitulată „The «Future» Last Supper”.

Care sunt celelalte expoziții de la muzeele Palatului Culturii

De asemenea, Muzeul Etnografic al Moldovei așteaptă publicul la expozițiile „Sărbătoarea. Artă și spiritualitate”, „Cotidianul țărănesc. Inventivitate și pragmatism”, „Grindare, paretare, scoarțe. Povești țesute”, dar și Expoziția Națională de Artă Naivă „Saloanele Moldovei”, ediția a XXIX-a. Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” invită vizitatorii Palatului Culturii la expozițiile „Instrumente de muzică mecanică în colecțiile Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și, respectiv, „RetroTehnica”.
Informații actualizate găsiți și pe site-ul nostru www.palatulculturii.ro, dar și pe pagina de Facebook Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova”, pe canalul de YouTube – Palatul Culturii, pe Instagram palatulculturii_iasi.

Adauga un comentariu