National

Majorarea alocațiilor, în luna ianuarie a anului 2022. A transmis Comisia de Muncă din Parlamentul României

Publicat: 15 iun. 2021
un copil pune mai multe monede una peste cealaltă
Majorarea alocațiilor în luna iulie nu va mai avea loc, acestea vor crește cel mai probabil în 2022

Conform Comisiei de Muncă din Parlamentul României a respins amendamentul care prevedea creșterea alocațiilor începând cu luna următoare. În luna iulie alocaţiile copiilor ar fi urmat să fie majorate, însă după votul de marţi, 15 iunie 2021, acestea nu vor mai fi crescute. Cel mai probabil o nouă majorare a alocaţiilor se va face abia în luna ianuarie a anului 2022.

În luna septembrie a anului 2020, Guvernul a adoptat OUG 123/2020 ce prevedea o dublare a alocaţiilor de la acea dată, iar majorarea urma să se facă în 5 etape. Primele două, din august 2020 şi ianuarie 2021, au fost deja respectate, celelalte trei fiind prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022, și iulie 2022.

Până în prezent, după mărirea din ianuarie 2021, alocaţiile au o valoare de 427 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi de 214 lei, pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani.

Ludovic Orban a vorbit despre dublarea alocațiilor

Ludovi Orban a oferit o declarație despre majorarea alocațiilor. Acesta a specificat ca alocațiile copiilor vor crește cu cât va permite bugetul, având în vedere că impactul anual este unul mare.

”Pentru dublarea alocațiilor, impactul anual e de 7,3 miliarde. De unde să găsești 7,3 miliarde suplimentare? Este o sumă mare. Sigur o să încercăm să creștem alocația cu cât ne va permite situația bugetară și situația economică”.

Alocații copiilor dublate

Guvernul le-a dat o veste bună părinților și copiilor. Astfel, sumele alocațiilor vor crește începând cu luna septembrie 2020. Astfel, copii vor primi cu 20% în plus începând de luna aceasta. Mai mult, este așteptată o nouă majorare a alocațiilor pentru copii.

Alocațiile copiilor beneficiază anul acesta de o nouă majorare. Astfel, potrivit proiectului de dublare etapizată a alocațiilor de stat pentru copii, prima majorare are loc din septembrie. Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, alocațiile aferente lunii august, și plătite în septembrie, vor fi majorate cu 20%.

În ultima ședința de Guvern a fost aprobată mărirea alocațiilor aferente lunii august. Așadar, sumele încasate de părinți pentru alocația de stat vor avea următoarele valori:
– pentru copiii care au între 2 și 18 ani va crește de la 156 de lei la 185 de lei
– iar pentru copiii din grupa de vârstă 0-2 ani, precum și pentru cei cu handicap, cuantumul va crește de la 311 la 369 de lei.

Alocațiile mărite începând cu 1 ianuarie 2021

La finalul anului 2020, părinţii şi copii au primit o veste bună chiar cu o zi înainte de Crăciun, 23 decembrie 2020. Aceştia au beneficia de majorarea alocaţiilor începând cu 1 ianuarie 2021. Pentru început, majorarea va fi de 20 de procente, iar de la jumătatea anului va avea loc o nouă creștere, identică. Totodată, în anul 2022 se va ajunge la dublarea alocațiilor pentru copii.

Alocaţiile au fost mărite iar copii vor beneficia de mai mulţi bani în anul 2021. Mai mult, potrivit anunțului făcut de Ministerul Muncii, anul viitor va mai avea loc o majorare, în luna iunie. Așadar, alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor și cu același procent la jumătatea anului, a precizat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„Pentru plata alocațiilor, vă reamintesc că noi am avut o gândire de creștere etapizată, pentru a putea face față bugetul acestei solicitări de dublare a alocațiilor. Va fi o creștere la începutul anului viitor, a doua creștere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor și ultimele două, peste doi ani”, a declarat Violeta Alexandru.

Adauga un comentariu