National

Mama gemenilor morți primeşte o nouă lovitură! DGASPC vrea să îi ia ultimul copil

Publicat: 25 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mama gemenilor morți primeşte o nouă lovitură DGASPC vrea să îi ia ultimul copil
Tatăl și mama fraților gemeni care au murit după ce au căzut de la etajul 10

DGASPC a anunţat, într-o comunicare oficială faptul că cere instanţei decăderea din drepturile părinteşti a mamei gemenilor căzuţi de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești. Decizia vine în contextul în care mama copiilor morți este cercetată pentru ucidere din culpă.

În aceste momente, băiatul care are 5 ani se află în grija tatălui, aflându-se în familia lărgită a părintelui său.

Mama gemenilor morţi ar putea fi decăzută din drepturile părinteși

DGASPC susţine faptul că mama gemenilor morţi nu poate să aibă grijă de propriul copil mai ales că procurorii i-au întocmit un dosar în care o acuză de ucidere din culpă şi de neglijență. Din aceste considerente, autorităţile competente solicită decăderea din drepturile părintești ale mamei.

În altă ordine de idei, vă aducem aminte faptul că procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. În dosarul penal se arată cum, în viziunea magistraţilor, a avut loc tragicul eveniment.

„La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Cel de-al treilea copil al femeii, un băieţel în vârstă de aproximativ cinci ani, se află în grija tatălui, aflându-se în familia lărgită a părintelui său.

Frați gemeni morţi după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești

Copiii gemeni au căzut de la etajul al zecelea al unui bloc din municipiul Ploieşti în seara zilei de 11 august. Ei au căzut pe trotuar şi, deşi paramedicii au încercat să-i resusciteze, au decedat. Din primele date aceștia se aflau în dormitor, în timp ce mama făcea LIVE pe Facebook, în altă cameră. Impactul cu asfaltul a fost mortal pentru cei doi, în ciuda manevrelor de resuscitare începute de către medici.

În imaginile respective urcate pe contul de socializare, se aud sunetele ambulanţelor, iar la scurt timp cineva bate cu putere în uşa apartamentului, moment în care transmisiunea live pe Facebook se opreşte.

„În cursul acestei seri (n.red. 12 august 2021), în jurul orei 20.30 polițiștii Secției nr.2 de poliție Ploiești, au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că pe Bulevardul Republicii, 2 copii gemeni, fată și băiat, cu vârsta de 2 ani și o lună, au căzut de la etajul 10, de la fereastra unui apartament. Din păcate aceștia au fost declarați decedați. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de ucidere din culpă. Cei doi copii sunt asistați medical de către echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova”, se arată în comunicat.

Adauga un comentariu