Prima pagină » Local » Mamele invocă motive halucinante pentru a nu-și vaccina nou-născuții. Ce spun specialiștii – FOTO

Mamele invocă motive halucinante pentru a nu-și vaccina nou-născuții. Ce spun specialiștii – FOTO

02 sept. 2023, 02:00, 5 ,
Cristina Doroftei în Local

Motivele pe care mamele le invocă atunci când pleacă din maternitate, pentru a nu-și vaccina nou-născuții împotriva Hepatitei B, sunt halucinante. Deși medicii afirmă că procentul acestora nu este îngrijorător, există femei care nu se lasă convinse și părăsesc maternitatea cu micuții neimunizați. Încrederea acestor mame în vaccin este nulă

Vaccinul hepatitic B se administrează nou-născuților în primele 24 de ore de viață. Având în vedere că acesta a fost introdus pe scară largă acum mulți ani, în 1990, femeile consideră că, dacă cei de dinaintea lor au trăit și nu au pățit nimic fără vaccinul respectiv, acest lucru se poate și în prezent.

Motive halucinante pentru a refuza vaccinul hepatitic B la nou-născuți

poză cu un nou-născut

Vaccinul hepatitic B, este cel care se administrează nou-născuților, în primele 24 de ore de viață

Medicii afirmă faptul că nu există riscuri majore pentru imunitate, decât în cazul unui contact sexual neprotejat, al folosirii în comun a obiectelor de igienă persoanlă, al acelor nesterilizate, al transfuziilor de sânge, prin contact cu salivă, lacrimi, secreții vaginale și de la mamă la făt. Vaccinul hepatitic B este singurul care poate preveni infectarea cu virusul hepatitic B.

„Vaccinul hepatitic B se administrează nou-născuților în primele 24 de ore de viață. Procentul mamelor care îl refuză este relativ mic și nu provoacă îngrijorare. Acestea nu au o justificare logică sau științific argumentată, dar în principal există două motive, unul este legat de faptul că vaccinul hepatitic B a fost introdus pe scară largă acum câțiva ani, iar acestea consideră că, dacă oamenii de atunci au trăit, au fost sănătoși și nu au pățit nimic, chiar dacă nu erau vaccinați, atunci nu există niciun pericol.

Adevărul este că nu există riscuri majore, dacă nu se face acest vaccin. Cele care reprezintă riscuri sunt Hepatita C și A. Riscurile apar în condițiile în care copilul are de suferit o intervenție chirurgicală, pentru că acestă boală se transmite prin manevre care implică transfuzii de sânge, prin manevre stomatologice sau prin contact sexual. Hepatita B este prima boală venerică cu transmitere sexuală. În cazul Hepatitei B nu sunt riscuri majore, decât în cazul în care acești copii au de suferit o intervenție chirurgicală și orice contact care ține de sânge sau salivă. Nu sunt riscuri care să pună viața în pericol.

Chiar dacă la maternitate se încearcă să se convigă mama, sunt cazuri în care chiar nu vrea. Acestea ori nu au încredere, ori îi ascultă pe bătrâni, vor ca totul să fie bio”, declară dr. Anca Bivoleanu, medic primar neonatolog la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

Vaccinul previne îmbolnăvirea

poză cu un salon de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași

Femeile consideră că dacă cei de dinainte lor au trăit și nu au pățit nimic fără vaccinul respectiv, atunci acest lucru se poate și în prezent

Îngrijorător devine însă când este vorba despre vaccinul împotriva tuberculozei. În Iași, cazurile de tuberculoză sunt în creștere. În 2022, în comparație cu anul 2021, s-a înregistrat o creștere de 30 la sută.

„Noi suntem țară endemică de tuberculoză, din păcate. Sunt extrem de multe cazuri”, adaugă dr. Anca Bivoleanu, medic primar neonatolog la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

Vaccinul hepatitic B nu are scopul de a vindeca, ci de a preveni îmbolnăvirea. Reprezintă un standard de siguranță mai ridicat față de alte intervenții și tratamente medicale. Cu toate acestea, motivele pe care aceste mame le invocă sunt halucinante.

Comentarii
  • Specialitii lulii sa recunoasca faptul ca toate VACCINURILE au DEVENIT m-arn ! asadar chiar trebuiesc evitate! AM fost pro vaccin pina cind au inceput sa le transforme pe tacute ,in prima faza combinind mai multe tulpini diferite intrun singur vaccin si modul de preparare inlocuind substante de baza! Iar din plandemie ARN-MES DUMNEZEU CU MILA ,pt orice vax !CEI din sistem stiu ce zzic! PRimele modificari la noi cam de 15-16 ani retro in afara mai demult!

  • E bine că au descoperit vaccinul împotriva Hepatitei B. Mulți au decedat de la Virusul B. Mulți au decedat și de la Virul C, dar poate iese mai repede vaccinul la care se lucrează pentru Hepatita C, G, etc. Tratamentul este greu de suportat, dar vaccinarea iată că previne. E bine ca fiecare să-și facă niște analize serologice de sânge măcar o dată pe an, că nu se știe ce se ascunde în organism.

  • Motivele nu au nicio relevanță. Importanta este voința lor, fara a fi necesare niciun fel de argumentări. Pe aia care vor nu ii întreabă nimeni de ce vor. Ar fi echitabilă egalitatea de tratamente, dar asta poate exista doar într-o societate normala.

  • Increderea in vaccinuri a fost omorata de pseudo-vaccinul anti-COVID, si ingropata de propaganda imbecila care ne indemna agresiv sa-l facem.

  • Adică de politicieni.
    Mai mergeți la vot?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`