Destinatii turistice

Mana gigant din Desertul Atacama – FOTO

Publicat: 26 feb. 2020

Mana gigant din Desertul Atacama. O construcție ciudata la prima vedere, Mano de Desierto (Mana Desertului) se prezinta sub forma unei sculpturi din piatra impresionanta.

Monumental inedit se afla la 75 de kilometri-sud de orașul Antofagasta, pe autostrada Panamericana, în desertul Atacama din Chile. Cel care a realizat accost monument este un sculptor chilian, respectiv Mario Irarrázabal. Ansamblul arhitectural se găsește la o altitudine de 1.100 de metri deasupra nivelului marii.

Sculptorul chilian Mario Irarrázabal a luat că și model înfățișarea umana pentru a exprima emoții precum injustiția, singurătatea, suferință sau tortura. Dimensiunea imensa a acestui monument are o explicație. Aceasta încearcă să evidențieze vulnerabilitatea și neajutorarea umana.

Mana gigant din Desertul Atacama. Atracție turistica în zona

Lucrarea are o baza de fier și ciment și se înalta până la 11 metri deasupra solului. Sculptura a fost inaugurata la data de 28 martie 1992. Aceasta a fost fondata de o asociație locala cu numele de Corporación Pro Antofagasta. Odată cu trecerea timpului, monumentul a devenit un punct de interes pentru turiștii care călătoresc pe Ruta 5, care face parte din autostrada Panamaricana.

Din Antofagasta, turiștii o pot lua fie pe Ruta 26 fie pe Ruta 28, ambele conectandu-se la Ruta 5, unde se afla monumentul spectaculos. Daca treceți pe acolo, nu uitați să vă luați aparatele de fotografiat, deoarece contrastul dintre cerul și nisipul din regiune se spune că este unul unic.loading...

Adauga un comentariu