Prima pagină » Eveniment-Social » Managerul Ateneului Național din Iași a relatat despre noile proiecte culturale, surprizele pregătite publicului, dar și despre activitatea instituției în pandemie, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Managerul Ateneului Național din Iași a relatat despre noile proiecte culturale, surprizele pregătite publicului, dar și despre activitatea instituției în pandemie, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

15 dec. 2020, 17:46,
în Eveniment-Social

Marţi, 15 decembrie 2020, la ora 15.00, în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE s-a dialogat despre cele mai proaspete, interesante şi speciale proiecte culturale dar şi noi investiţii pe acest plan, alături de Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Naţional din Iaşi.

De asemenea, despre producţii culturale, artistice şi educaţionale, proiecte de viitor, surprize pregătite publicului, activitatea instituţiei în pandemie s-a mai vorbit alături de managerul Ateneului.

„Mica Pinacotecă din Jassy”, o expoziție unicat de artă, va fi deschisă la Ateneul Național din Iași.

„Mica Pinacotecă din Jassy”, o expoziție unicat de artă şi cel mai proaspăt proiect iniţiat de Andrei Apreotesei, va fi deschisă la Ateneul Național din Iași. Astfel, începând cu data de 15 decembrie 2020, Ateneul organizează această expoziție, unde vor putea fi admirate operele unor pictori români celebri. Este singura expoziție din urbe în care vor putea fi văzute și achiziționate tablouri din arhivele personale ale unor colecționari. Aceasta va fi amenajată în foaierul instituției.

În proiectul „Mica Pinacotecă din Jassy”, Nicolae Tonitza, Theodor Aman, Theodor Pallady, Octav Băncilă, Otto Briese, Dan Hatmanu, Corneliu Baba, Costache Agafiței, Ion Andreescu, Mircea Mihail Ghiorghiu, Horia Teodoru, Radu Daranga, Victor Mihăilescu Craiu, Sorin Ilfoveanu, Victor Geangalău, Ioan Bălău, Leon Biju, Ion Theodorescu-Sion, Felix Aftene și alții.

Este o șansă unică, poate, de a vedea în aceeași expoziție opere de artă ale pictorilor români ce au făcut Istorie

„Invităm publicul ieșean să vină la Ateneu pentru a vizita . Este o șansă unică, poate, de a vedea în aceeași expoziție opere de artă ale pictorilor români ce au făcut Istorie. De asemenea, dacă sunt colecționari care dețin astfel de tablouri și vor să le prezinte publicului larg, sunt bineveniți să le expună în ”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași. Taxa de vizitare a expoziției este de 5 lei, iar accesul va fi permis în limita locurilor disponibile. Pe toată durata evenimentului, publicul este rugat să respecte măsurile de siguranță sanitară.

Daruri de Moș Nicolae la Ateneul Național din Iași: Premiera de teatru pentru copii și deschiderea „Pieței de Crăciun”

Moș Nicolae a venit deja la Ateneul Național din Iași. De asemenea, instituția propune o nouă premieră de teatru pentru copii și deschiderea „Pieței de Crăciun”. Spectacolul „În seara de Moș Nicolae”, regizat de Erica Moldovan și Daniel Onoae, a fost difuzat on-line, pe www.ateneuiasi.ro, duminică, 6 decembrie 2020, începând cu ora 18:00. Mii de luminițe, Moși cu plete dalbe, reni, globuri uriașe, brazi împodobiți și jocuri de lumini și lasere animă deja clădirea emblematică a Tătărașilor. Asta se va întâmpla în toată luna cadourilor.
În Piața de Crăciun a Ateneului Național din Iași va ninge în fiecare seară, în toată luna decembrie

Copiii prezenți la deschiderea Pieței de Crăciun amenajate în fața Ateneului în seara de Moș Nicolae, au avut parte de o surpriză deosebită, primind cu bucurie fulgii mari de zăpadă ce au completat decorul magic pregătit de echipa instituției. Pentru a aduce ieșenii mai aproape de atmosfera sărbătorilor de iarnă, în fiecare seară a lunii cadourilor, Piața de Crăciun a Ateneului va primi vizitatori, între orele 17.00 și 23.00, într-un decor cu mii de luminițe, Moși cu plete dalbe, reni, globuri uriașe, brazi împodobiți și jocuri de lumini și lasere, iar în intervalul orar 18-20, publicul se va putea bucura și de ninsoare ca în povești.

„Vă invităm, atât pe cei mici, cât și pe cei mari să vă bucurați de iarnă în Piața de Crăciun a Ateneului, iar dacă frigul de afară vă creează disconfort, spațiile expoziționale din interior vă pot încălzi și delecta, deopotrivă. Nu uitați să respectați măsurile de siguranță sanitară!”, au transmis reprezentanții Ateneului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`