Dacă te întrebi ce să mai gătești, simplu, rapid și delicios, poți încerca o mâncare de fasole galbenă cu carne de pui. Chiar dacă nu găsești pe piață fasole proaspătă, poți opta cu încredere pentru cea congelată. Este la fel de gustoasă și dispune de o mare parte din proprietăți, păstrate și în timpul congelării.
O rețetă simplă și delicioasă, care se pregătește rapid și care este potrivită atât cu fasole păstăi proaspătă, cât și cu cea congelată. Astfel încât, poți pregăti această rețetă indiferent de sezon, fiind o mâncare perfectă la orice masă, fie la prânz, fie seara.
Mâncare de fasole galbenă cu carne de pui
Păstăile de fasole congelate au aproape aceleași beneficii asupra organismului ca și cele proaspete. Odată cu congelarea acestora se conservă și o parte înseamnată din proprietăți.
Preparate fără a fi decongelate, păstăile de fasole își păstrează gustul, culoarea și textura crocantă. Aceasta chiar și congelată, este o sursă excelentă de proteine și fibre, vitamine precum vitamina A, provitamina A sau beta caroten, vitaminele din complexul B, vitamina C și vitamina K.
Mai conține și minerale precum calciu, fier, potasiu, magneziu, cupru, chiar si fosfor, dar și acizi grași omega 3. Așadar, nu ezita să incluzi fasolea galbenă în diata ta, chiar și congelată, pentru a beneficia din plin de proprietățile acesteia. Este o rețetă simplă de mâncare de fasole galbenă congelată, pe care o poți prepara pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Prin urmare, ai nevoie de 450 gr de fasole galbenă congelată; 500 gr pulpe de pui dezosate; 1 ceapa medie; 2 căței de usturoi; 1 morcov; 1 ardei roșu; 3-4 linguri de ulei; 250 ml de suc concentrat de roșii; 2 crenguțe de cimbru proaspăt; sare și piper; mărar verde.
Întrucât păstăile de fasole galbenă nu se decongelează înainte de a fi adăugate în mâncare, nu-ți rămâne decât să pregătești celelalte legume. Dacă folosești fasole galbenă congelată, optează pentru celelalte legume proaspete.
Pașii necesari pentru a prepara această rețetă
Curăță ceapa și doi căței de usturoi. Toacă cele două ingrediente mărunt și pune-le la călit într-o tigaie cu ulei încins. Presară și puțină sare pentru a le înmuia mai rapid și a le ajuta să nu se ardă.
Amestecă-le pentru o călire uniformă. Se pun pulpele dezosate să se rumenească ușor împreună cu uleiul. Între timp curăță morcovul și dă-l pe răzătoarea mare. Adaugă-l peste ingredientele călite din tigaie. Amestecă din nou pentru a se întrepătrunde bine aromele și mai gătește și morcovul pentru 1 minut, apoi adaugă și carnea.
Curăță ardeiul și toacă-l mărunt. Adaugă-l și pe acesta în tigaia cu ingrediente. Nu lăsa ardeiul să se gătească mult pentru a nu se înmuia foarte rău. Adaugă sucul de roșii și 250 de mililitri de apă fierbinte.
Fierbe sosul de roșii cu legume pentru 5-6 minute și asezonează-i gustul cu sare și piper. Adaugă și crenguțele de cimbru pentru un plus de aromă. Apoi adaugă păstăile de fasole galbenă direct congelate.
Lasă-le să fiarbă în sosul de legume dor până când se decongelează și se mai pătrund puțin. Acestea sunt deja ușor pătrunse dinainte de congelare, deci nu necesită timp îndelungat de fierbere.
Înainte de a stinge focul, adaugă în delicioasa mâncare de fasole galbenă congelată mărarul tocat mărunt și un cățel de usturoi răzuit. Acesta din urmă va aromatiza plăcut mâncarea și îi va oferi un gust ușor picant, astfel că vei obține o mâncare de fasole galbenă cu pui delicioasă.