Mâncarea trebuie să fie gustoasă şi rafinată. Chef Silvian Scornea a creat pentru cititoarele „Click! Poftă bună!“ această reţetă deosebită, pe care vă invităm să o încercaţi în bucătăria de acasă.
Ingrediente:
1 pulpă raţă (250 g)
1 măr
50 g dovleac plăcintar
1 lingură zahăr
20 g unt
sare, după gust
piper, după gust
Pentru decor:
coacăze roşii
Mod de preparare:
Speli pulpa de raţă, o usuci cu şervete de hârtie, apoi o condimentezi cu sare şi piper. O dai la cuptor, la 160 °C, o oră pe baie de aburi. Cureţi mărul de cotor şi de seminţe şi îl tai felii. Cureţi dovleacul de coajă şi îl feliezi, apoi le pui într-o tigaie antiaderentă, împreună cu untul şi le rumeneşti 2-3 minute. Adaugi zahărul şi laşi la caramelizat încă 2-3 minute. 3Serveşti pulpa de raţă cu garnitura de măr şi dovleac caramelizate, cu coacăze roşii şi decorată după imaginaţie.