Prima pagină » Actualitate » Mâncarea tip fast-food și sucurile devin ilegale la mai puțin de 500 de metri de instituțiile de învățământ
Mâncarea tip fast-food și sucurile devin ilegale la mai puțin de 500 de metri de instituțiile de învățământ

Mâncarea tip fast-food și sucurile devin ilegale la mai puțin de 500 de metri de instituțiile de învățământ

18 mai 2024, 18:40, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Pizza și sucurile devin ilegale, dacă sunt vândute la mai puțin de 500 de metri de școli, grădinițe, licee, cluburi sportive pentru școlari.

Zeci de produse sunt trecute pe lista alimentelor interzise lângă aceste unități de învățământ.

Schimbări radicale apar în noul ordin al Ministerului Sănătății, care a fost pus în dezbatere publică.

Pizza, hamburgeri, prăjituri, merdenele, pateuri, chipsuri, biscuiți, sucuri, cartofi prăjiți – este foarte lungă lista alimentelor nerecomandate școlarilor, iar vânzarea acestora nu va mai fi permisă nici lângă școală, dar nici pe drumul spre școală, pe o rază de 500 de metri.

„Sincer, eu personal nu cred în eficiența unei astfel de măsuri, din simplul motiv că și în acest moment avem legislație în vigoare care impune interzicerea vânzării de alcool, de tutun, de cafea către minori și lucrul acesta nu se întâmplă.

Ba mai mult, cred că acum foarte puțină vreme, au văzut un reportaj unde, într-o unitate de învățământ din București, chiar la gardul școlii, era o patiserie şi avea un gemuleţ la care elevii, în timpul pauzei, veneau și cumpărau produse care sunt interzise spre comercializare în unitățile de învățământ.

Evident că autoritățile (ar trebui să aplice legea – n.r.), în primul rând DSP, autoritățile publice locale ar trebui să facă controale (…).

De asta spun că nu cred în eficiența unor astfel de măsuri, pentru că pe hârtie avem și în acest moment multe norme care nu se aplică, nu verifică nimeni dacă ele se respectă, nu se iau măsuri împotriva celor care nu le respectă.

Evident, este nevoie de educație alimentară pentru un stil de viață sănătos și să știți că nu numai pentru copii, cât și pentru părinții acestora, pentru că de multe ori avem de-a face și cu părinți care nu înțeleg că vorbim de alimente nocive care dăunează grav pe termen lung sănătății copiilor lor”, a spus Iuliana Constantinescu, de la Federația Națională a Asociaţiilor de Părinți Sector 2, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Comentarii
  • Daaaa, foarte bine! Sa fie interzise toate aceste alimente daunatoare! In locul lor, sa se dea la liber supa de greier si pastrama de furnica! Plus ceai de iarba, dar culeasa doar in zile fara sot, cad specialistii spun ca amprenta de carbon e minima.
    Bai, nene, numai aberatii! Aveti grija sa ii votati tot pe astia! Sigur mai au idei crețe si marețe la punga!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *