Prima pagină » Culinar » Mâncărică de linte în stil italian, o rețetă simplă și delicioasă pe care o poți face în doar jumătate de oră

Mâncărică de linte în stil italian, o rețetă simplă și delicioasă pe care o poți face în doar jumătate de oră

02 mai 2024, 13:16,
BZI.ro, în Culinar

Această rețetă de mâncare de linte este originală din Italia, fiind ideală atât pentru dietă, cât și pentru post, deoarece se prepară fără carne. De asemenea, lintea este una dintre legumele minune, fiind plină de vitamine și proteine.

Mâncarea de linte cu legume este una dintre cele mai delicioase moduri de a găti linte. Se prepară relativ rapid, în maxim 30-45 de minute, și are unul dintre cele mai bune raporturi calorice pentru o mâncare pe bază de linte. Această rețetă este originală din Umbria și se folosește linte care nu necesită înmuiere, astfel timpul de preparare este relativ scurt.

Cum se prepară mâncărica de linte

Pentru început, avem nevoie de 400 de grame de linte, o ceapă mică albă, doi morcovi medii, o tulpină de țelină, doi căței de usturoi, aproximativ 4 foi de dafin, 3 linguri cu vârf de ulei de măsline, 200 ml suc de roșii, un litru de supă de legume și, desigur, sare și piper după gust.

Atenție, pentru a găti acest preparat într-un timp scurt, puteți cumpăra linte care nu necesită înmuiere. Se recomandă acest tip de linte pentru că timpul de preparare este aproape înjumătățit. Pentru a verifica dacă lintea necesită înmuiere, ar trebui să scrie pe spatele pungii sau ambalajului.

Pentru a prepara mâncarea de linte, punem mai întâi lintea într-o sită deasă, o spălăm sub apă rece și o lăsăm să se scurgă. Apoi tocăm legumele: ceapa, morcovii, țelina și usturoiul. Legumele trebuie tăiate destul de mărunt pentru a nu eclipsa lintea. Se pune apoi uleiul într-o cratiță și adăugăm legumele tocate (morcovii, ceapa, țelina și usturoiul). Le călim la foc moderat timp de aproximativ 2-3 minute sau până ce ceapa începe să devină translucidă. Adăugăm apoi lintea și amestecăm bine. Adăugăm supa de legume cu suc de roșii, punem un polonic de supă de legume, aproximativ 300 de ml, adăugăm foile de dafin, sare și piper.

Cât se fierbe mâncarea de linte

Este important să adăugăm suficientă supă pentru a acoperi lintea. Mâncarea de linte nu trebuie să aibă prea mult sos. De asemenea, un alt sfat este că, dacă bobul de linte are coajă crăpată, înseamnă că a fiert prea mult. Este important să păstrăm lintea așa cum este, să nu ajungă terci, exact ca la risotto. După ce supa a scăzut, adăugăm jumătate de polonic de supă și fierbem în continuare. Gustăm lintea, iar când este fiartă, nu mai adăugăm lichid. Stingem focul când lintea este fiartă, acoperim oala cu un capac și lăsăm mâncarea de linte să se odihnească timp de 10-15 minute. Se servește apoi cu felii de pâine prăjită stropite cu ulei și usturoi pentru un gust autentic italian. Dacă simțim că este nevoie de un produs animal, atunci acest fel de mâncare merge de minune cu cârnații de casă sau mâncăruri mai consistente, precum ceafa de porc.

Mâncărica de linte este una dintre cele mai savuroase și gustoase feluri de mâncare pe care le poți face în timpul postului, dar și în alte perioade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *