National

Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare din cauza unei melodii

Publicat: 29 apr. 2021

Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat joi, de către Judecătoria Pitești, la șase luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de incitare la ură sau discriminare din cauza melodiei ”Curwa”, scrie G4Media. De asemenea, instanța obligă YouTube să înlăture videoclipul melodiei. Decizia nu este definitivă.

”O curwă dacă-ți iei, s-o ții în locul ei / Să n-o lași să gândească, să-i pui stop la idei / Să nu îi dai valoare decât ca la un câine / N-o duce la restaurant, ține-o în casă pe pâine”, este refrenul piesei.

În iulie 2019, maneaua lui Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, „în data de 27 aprilie 2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”.

Nu sunt primele probleme cu legea pe care Dani Mocanu le are

Nu sunt primele probleme cu legea pe care cântăreţul Dani Mocanu le are. În urmă cu ceva timp, mascații au efectuat percheziţii în mai multe locaţii printre care şi în casa lui Dani Mocanu. Anchetatorii au descins în locaţiile respective, după ce cântăreţul a apărut într-un clip muzical lângă un leu care aparent este rănit şi subnutrit.

Mai mulţi specialişti au afirmat faptul ca leul prezent în clip este subnutrit şi are răni. Cântăreţul a negat acest lucru spunând că totul face parte dintr-o farsă şi ca leul are răni false de la machiaj.

Autorităţile argeșene au anunţat faptul că în urma informaţiilor obţinute din spaţiul public s-a deschis un dosar penal. Conform autorităţilor se fac verificări pentru rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor dar şi despre faptul că, conform legii, este interzisă deţinerea unui astfel de animal.

” În urma informațiilor apărute în spațiul public, polițiștii argeșeni au anunțat deschiderea unui dosar penal, în care se fac verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deținere a animalului ce apare în materialul filmat. ” au spus autorităţile.

Percheziţiile au avut loc atât în casa lui Dani Mocanu cât şi la studioul în care au fost filmate scenele controversate. Videoclipul are peste 4,3 milioane de vizualizări și a stârnit un val de critici.

Cine este Dani Mocanu

Daniel Marian Mocanu este un cântăreț de manele, muzică țigănească și muzică lăutărească din România. Este de etnie romă și a cântat din copilărie muzică lăutărească și manele. Puţini ştiu că artistul a cochetat şi cu sportul. A practicat fotbal la nivel de juniori şi chiar a jucat pentru Inter Milano la juniori.

Dani Mocanu s-a făcut remarcat pentru stilul diferit în care cânta manele iar melodiile lui au sute de milioane de vizualizări pe Youtube. Manelistul a scos melodii la comandă şi pentru interlopii din România printre care se afla şi Costel Corduneanu, sau Nutu Camataru.

Adauga un comentariu