Economic Local

Mănușile și măștile de protecție aruncate necorespunzător blochează rețeaua de canalizare din Iași

Publicat: 30 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mănușile și măștile de protecție aruncate necorespunzător blochează rețeaua de canalizare din Iași

Pentru a proteja sănătatea publică și a evita răspândirea virusului COVID-19, în această perioadă este necesar mai mult decât oricând să respectăm regulile de igienă. La fel de important este și ca măștile sau mănușile de unică folosință pe care le utilizați pentru protecția dumneavoastră să fie aruncate în coșul de gunoi menajer, nu în vasul de toaletă, pentru a evita înfundarea rețelei de canalizare.

„Blocajele astfel create pot determina defecțiuni majore ale instalațiilor care asigură buna funcționare a sistemului de canalizare, ce pot duce la refulări ale rețelei de canalizare, cu tot disconfortul olfactiv și vizual și pericolul de contaminare pe care îl determină o astfel de situație. Cel mai mare dușman al conductelor de canalizare sunt materialele textile, vata medicinală și produsele de igienă intimă”, au explicat oficialii ApaVital Iași.

Materialele textile cauzează probleme grave

Fibrele fine ale acestora se agață de pereții conductelor, facilitând formarea de dopuri. În vasul de toaletă nu trebuie aruncate nici resturile alimentare sau deșeurile solide, materialele de construcții, produsele din plastic sau cele cauciucate.
Uleiurile alimentare și grăsimile menajere aruncate în rețeaua de canalizare se depun ca un strat de ceară pe pereții conductelor, blocând sau distrugând sistemul de canalizare.

„Nici medicamentele expirate nu trebuie aruncate în toaletă sau în chiuvetă, deoarece substanțele chimice vor ajunge în apă și vor îngreuna procesele de epurare a acesteia. De asemenea, substanțele conținute de medicamente pot ajunge în râuri și pot contamina mediul înconjurător. ApaVital face apel la utilizatori să utilizeze în mod corespunzător rețeaua de canalizare, pentru a evita neplăcerile create de blocarea acesteia”, au mai precizat oficialii ApaVital Iași.

Adauga un comentariu