Local

MApN crește capacitatea de acțiune pentru combaterea pandemiei. Spitalul Modular de la Lețcani se redeschide

Publicat: 08 oct. 2021
Femeie cu masca impotriva COVID-19
Coronavirus

La solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, o echipă medicală formată din 25 de persoane constând în medici, asistenți medicali, brancardieri, va prelua de sâmbătă, 9 octombrie, managementul Spitalului Modular de la Lețcani, județul Iași, astfel încât această unitate medicală mobilă să înceapă tratarea pacienților COVID-19.

Totodată, ministrul apărării naționale a dispus măsuri de creștere a capacității de acțiune pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu COVID-19 și de vaccinare a populației la nivel național, astfel:

Forțele Aeriene Române vor pune la dispoziție capabilitățile de transport aerian necesare, adaptate pentru transport pacienți sau materiale sanitare destinate prevenirii infectării cu virusul SARS-Cov-2, care vor putea efectua, la solicitare, în cel mai scurt timp, misiuni în țară sau în străinătate.

Toate cele 11 spitale militare și cele trei unități sanitare mobile din București, Constanța și Timișoara își vor extinde gradual capacitatea de tratare a pacienților cu COVID-19 pentru forme ușoare, medii sau severe.

În același timp, rețeaua sanitară proprie a MApN continuă să asigure zilnic 34 de fluxuri de vaccinare cu vaccinurile Pfizer și Moderna, în cele 11 spitale militare din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara, la care se adaugă Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială „Gl. Aviator Victor Atanasiu”, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” și Centrul de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) „Acad. Ștefan Milcu” din București.

Suplimentar, începând de luni, 11 octombrie, în cadrul centrelor de vaccinare care funcționează în spitalele militare din Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara va fi înființat și câte un flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson, iar în București va funcționa, de la aceeași dată, un flux cu acest vaccin la CMDTA „Acad. Ștefan Milcu”, din strada profesor Grigore Cobălcescu nr. 26.

Comentarii
  • Un sfat care este dat, tocmai pentru a NU fi luat în seamă. Înainte de a vă băga în cașcarabetele alea, cu bolnavi și cu aparatură, trebuie musai să faceți ceva. Luați un inginer electrotehnist, înarmat cu un Gossen Metawaitt PROFITEST MXTRA VDE. Îl puneți să măsoare valoarea curentului de scurtcircuit, pe toate prizele și instalațiile de lumină. Apoi să estimeze valoarea CORECTĂ a sigurantei automate de pe circuitul respectiv, inclusiv tipul de curbă adecvată (A,B,C,D). Eventual, la instalațiile de importanță critică să prevadă siguranțe AFDD. Am io așa o vagă impresie că, acolo, instalația electrică e proiectată … turcește. Cum ai face… braga 🙂

  • Cel mai bun coment pe tema spitalului de la Letcani.

    Dar as mai spune ceva, ceva ce deja am spus si anul trecut. As da un sfat prefectului, ca Alexe-i pe faras. Domnule, cere ajutor de la firmele de instalatii din Iasi!!! Cere-l si ai sa-l primesti. Gratis. Daca fiecare trimitem acolo cate doi oameni, in maxim o saptamana totu-i ceas.

Adauga un comentariu