Sport

Maradona a fost operat pe creier. Care este starea faimosului fost jucător de fotbal

Publicat: 04 nov. 2020
Diego Maradona
Diego Maradona

Fostul mare jucător Diego Maradona a fost internat luni sera în spital. După ce medicul său a anunțat că stare de sănătate a acestuia este una bună, a fost descoperită o nouă problemă care cere o intervenție imediată.

Medicii au descoperit că celebrul jucător de fotbal are un hematom subdural, potrivit presei argentiniene. Internat iniţial la un spital din La Plata, Maradona a fost transferat la o clinică din Olivos pentru intervenţia pe creier. Potrivit clarin.com, o investigaţie CT a descoperit un cheag de sânge într-o regiune a creierului şi medicii au decis că trebuie operat de urgenţă.

„Este o operaţie de rutină. Imaginea nu s-a schimbat, Diego rămâne acelaşi, continuă cu aceeaşi stare clinică, dar cu o cauză mai specifică”, a explicat dr. Leopoldo Luque, cel care va efectua intervenţia.

Maradona, internat în spital
Celebrul jucător a ajuns în spital luni pentru că starea sa de sănătate nu era una foarte bună. Acesta se simțea slăbit și a avut nevoie de îngrijiri medicale. După câteva ore petrecute în spital, medicul acestuia a declarat că starea fostului fotbalist e bună.

“Se simte mult mai bine, chiar vrea să părăsească spitalul, dar aş vrea să mai rămână o zi. Suferă de anemie, este puţin deshidratat, acest lucru trebuie corectat. Sănătatea sa continuă să se îmbunătăţească”, a declarat medicul Leopoldo Luque.

Însă după această recuperare rapidă, medicii au descoperit hematomul care trebuie operat imediat. Diego Maradona urmează să ajungă pe masa de operație, iar medicii sunt încrezători că intervenția va decurge fără complicații și pacientul se va recupera rapid.

Microbiștii au ales cei mai buni 10 jucători din istoria fotbalului

Suporterii au votat cel mai bun jucător din istoria fotbalului în anul 2020 pe portalul The Top Tens. Nu lipsesc cei mai buni fotbaliști în activitate, Messi și Ronaldo, dar nici eternele legende Pele și Maradona. Asta nu înseamnă că din acest clasament nu lipsesc anumiți favoriți ai microbiștilor, pentru că fiecare a trăit alte timpuri, a văzut alte meciuri, judecă altfel lucrurile și are alte preferințe.

Evident, indiferent de câte clasamente sau topuri se vor face, chiar și dintre acestea, bazate pe voturile suporterilor, este clar că părerile vor rămâne întotdeauna împărțite. Dacă ar fi să ni se ofere cote la pariuri sportive online pentru clasamentul final al unei votări în masă, cu siguranță că iubitorii sportului rege ar miza pe diverși favoriți. Dar, acesta este, într-un fel, farmecul fotbalului.

Iată care sunt cei mai votați 10 jucători pentru postul de cel mai bun fotbalist din istoria fotbalului:

10. David Beckham

„David Beckham este idolul meu. Face literalmente tot ce ar putea face un jucător de fotbal. El este probabil cel mai mare jucător de fotbal care ar fi pășit vreodată piciorul pe acest pământ. Aș viziona o mie de jocuri ale lui David Beckham.

În afară de asta, o mulțime de oameni privesc spre Beckham drept idolul lor. De exemplu, în filmul „Bend It Like Beckham”, fiecare personaj îl privește pe Beckham drept idolul sau eroul lor. El inspiră atât de mulți oameni încât este de necrezut. Are atât de mult talent și potențial încât oamenii îl iubesc.”

9. Franz Beckenbauer

„Cu excepția lui Pele, Franz a fost cel mai versatil fotbalist pe care l-am văzut vreodată. Era mai inteligent decât orice jucător care joacă în prezent. Și ca libero, el a jucat atât în apărare, cât și ofensivă, fără a face risipă de energie. El a făcut jocul să pară atât de simplu. Stilul său nu a putut fi replicat, întrucât Franz nu era niciodată în locul nepotrivit. Nu a marcat foarte multe goluri în carieră, însă mulți dintre cei care au marcat, au făcut-o adesea din pasele sale perfecte.”

8. Ronaldinho

„Ronaldinho a fost un jucător de fotbal complet. Desigur, Cristiano Ronaldo poate sări mai sus, probabil că și aleargă mai repede și așa mai departe. De fapt, Messi este probabil cel mai eficient pe teren, însă Cristiano Ronaldo stă bine la mai multe capitole.

Dar când vedeți vreodată pe cineva zâmbind ca Ronaldinho, atunci când cade, când marchează, când rateazăetc. El se distra și nu se ferea să arate asta. Niciodată nu am văzut pe nimeni să controleze balonul ca Ronaldinho. Când îl priveai, aveai impresia că mingea este ca o parte a corpului lui, lucru care îl făcea să pară elegant și stilat atunci când o avea la picior.”

7. Ronaldo Luiz Nazario da Lima

„Ronaldo ar fi putut fi cel mai bun fotbalist din istorie, dacă nu ar fi avut atâtea accidentări la genunchi. Era o mașină de goluri care nu putea fi oprită, un dribleor înnăscut și un atacant complet, care le făcea ușoară misiunea mijlocașilor de creație: a marcat 31 de goluri în Serie A într-un singur sezon. Cred că a fost mai bun ca Pele la capitolul calităților, mai ales dacă luăm în calcul că Ronaldo a avut de înfruntat fundași mai bine pregătiți din punct de vedere tactic. Cuvintele care îl descriu cel mai bine sunt „Il Fenomeno”.

6. Johan Cruyff

„Este pur și simplu cel mai bun. A revoluționat fotbalul, practic a inventat fotbalul modern. Pun pariu că nici o persoană care l-a văzut jucând nu vă va spune altceva decât că a fost cel mai bun fotbalist în istorie.”

5. Zinedine Zidane

„Nu l-am prins pe Pele jucând, am văzut doar înregistrări, dar i-am prins pe Maradona și pe Ronaldo. Ambii erau într-o clasă a lor, și lumea știe asta, dar dacă ar fi să aleg dintre cei doi, l-aș alege pe Maradona. Totuși, pentru primul loc, singurul fotbalist care m-a inspirat a fost Zidane. Îl consider ca fiind cel mai bun pentru că mă făcea să simt că este stăpân pe teren atunci când pășea pe el, inspirându-și colegii. Chiar dacă era principalul inamic pentru orice adversar și toți căutau să-l faulteze, tot reușea să treacă de ei. Era la un alt nivel!”

4. Cristiano Ronaldo

„Uitați-vă la gabarit, la înălțime, la felul în care controlează balonul, la felul în care driblează, la felul în care execută loviturile libere, la viteză, la goluri pe care le-a marcat în competiții de top, într-o generație cu mulți jucători fantastici.

Ronaldo este cel mai bun fotbalist din istoria jocului. Pentru a putea fi considerat cel mai bun, fotbalistul trebuie să se integreze și să marcheze în mai multe competiții de top, iar el a făcut asta în Premier League, La Liga și în Champions League, dar și pentru echipa națională. Despre Messi nu putem spune aceste lucruri.”

3. Pele

„Probabil că cei care au votat cu jucători din epoca modernă, precum Messi sau C. Ronaldo nu l-au văzut pe Pele jucând niciodată. Uitați-vă pe YouTube. Pele era la ani lumină de toți ceilalți fotbaliști.

Avea un joc perfect cu ambele picioare, cu capul, marca des și din poziții spectaculoase, dădea pase de gol, înscria din lovituri libere și așa mai departe. Știa toate trucurile sportului și a fost întotdeauna creierul echipelor pentru care a jucat. Pele este REGELE!”

2. Lionel Messi

„Pele și Ronaldo au fost marcatori înnăscuți, iar Maradona avea un talent incredibil cu mingea, dar niciunul dintre ei nu le-a avut pe ambele, așa cum le are Messi. Singurul lucru pe care Maradona îl are în plus este o cupă mondială. În schimb, Messi este extrem de periculos în orice minut al jocului, chiar și atunci când jocul echipei nu merge bine.”

1. Diego Maradona

„Maradona a fost cel mai bun fotbalist. Mulți vor spune că jucători mai dotați din punct de vedere fizic, precum Pele sau Cristiano au fost numărul 1, însă fotbalul nu este un sport bazat numai pe fizic. Maradona era uimitor pentru că nimeni nu poate face ceea ce făcea el. De acolo a apărut și vorba care spune că ce face Zidane cu mingea, Maradona făcea cu o portocală.

Controlul perfect al balonului, posibilitatea de a dribla pe oricine cu ușurință și capacitatea de a trimise pase extrem de precise îl fac cel mai bun. Asta înseamnă că nu doar căra echipa în spate (cum se întâmplă în cazul lui Messi), ci îi ajuta pe coechipieri să joace mai bine. Maradona nu putea fi lăsat pe bancă nici măcar dacă era accidentat. Dă-i oricărui fotbalist piciorul stâng al lui Maradona și va ajunge imediat în acest clasament.”

 

 

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu