National

Marcel Ciolacu a afirmat că PSD este pregătit să preia guvernarea

Publicat: 07 sept. 2021
Marcel Ciolacu cu mască
Liderul PSD Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul său este pregătit să preia guvernare şi deja are 90 la sută din Programul de guvernare finalizat, precum şi pachete de legi care aşteaptă să fie adoptate.

Întrebat la România TV, marţi seară, dacă se teme să preia guvernarea, Marcel Ciolacu a răspuns că nu se teme şi că PSD este pregătit pentru acest lucru.

”Nu. Chiar suntem pregătiţi. Avem aproape 90 la sută din Programul de guvernare finalizat, avem pachete de legi fixe şi pe domenii cu ce trebuie de făcut în România în continuare. Astăzi am trecut legea cu consumatorul vulnerabil. PSD a cerut şi a făcut 3 comisii că ei voiau să ducă la 1 ianuarie legea, că nu era o prioritate pentru actualii, nici pentru USR, nici pentru PNL”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a adăugat că doar astăzi s-a trecut prin trei comisii şi plen Legea consumatorului vulnerabil.

”S-a reuşit astăzi, prin trei comisii şi prin plen, democratic, să avem de la 1 noiembrie o lege pentru consumatorul vulnerabil”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că formaţiunea are pregătite diferite pachete de legi.

Marcel Ciolacu consideră că USR-PLUS vrea să se folosească de PSD pentru a decide meciul cu PNL, unde țintește să îl demită pe Florin Cîțu prin moțiune de cenzură.

Liderul PSD îi numește ”maimuțe” pe liderii USR-PLUS și le-a transmis, marți seara, că dacă vor ca PSD să le voteze moțiunea, să meargă la discuții. ”Nu m-a trimis mama în Parlament!”, a punctat Ciolacu.

”Dragu nu demisionează, prefecții nu au plecat, secretarii de stat nu au plecat. Bă, ăsta e un bâlci! Bă, ticăloșilor! Oamenii de stat se comportă ca niște oameni de stat, nu ca niște maimuțe. Dacă ajunge la vot o moțiune, o votăm. Dar, să vorbească cu noi. Nu m-a trimis mama în Parlament, trebuie să facem o ședință.

Eu nu accept să se folosească de noi. Ei mint, așa cum au mințit și cu PNRR. E o mascaradă, e o criză politică de o luptă a lor. Să se ducă la preoți să se împace.”, a explicat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a declarat că el nu boicotează nimic în Parlament, dar că partidul său nu este cel care trebuie să asigure cvorum.

”Eu nu boicotez nimic. Nu participăm, să îşi facă cvorum. Câteodată vin liberalii, câteodată pleacă (…). Nu vii şi spui că vreau să plec, dar să mi-l dea Ciolacu jos că eu mă întorc”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a mai adăugat că PSD va vota moţiunea de cenzură.

”Am spus clar că votăm moţiunea de cenzură şi presupun că în acel moment urmează alegeri anticipate. Să ajungă la vot moţiunea şi votăm. Presupun că trebuie să aibă o discuţie cu noi. Data trecută, noi am depus o moţiune şi le-am trimis textul. Acum ei nu au trimis textul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu