Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu a declarat că „PSD a câştigat alegerile”, dar „scorul de Primăria Capitalei este o lecţie”
Marcel Ciolacu a declarat că „PSD a câştigat alegerile”, dar „scorul de Primăria Capitalei este o lecţie”

Marcel Ciolacu a declarat că „PSD a câştigat alegerile”, dar „scorul de Primăria Capitalei este o lecţie”

09 iun. 2024, 23:11, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Marcel Ciolacu a declarat că „PSD a câştigat alegerile”, iar „votul a confirmat că am guvernat bine”. Despre faptul că Nicuşor Dan e cotat câştigător al unui al doilea mandat de primar general, liderul PSD a spus că „scorul de la Primăria Capitalei e o lecţie de democraţie pe care o respectăm”.

„Bună seara. În această seară democraţia a triumfat. Le mulţumesc românilor că au ieşit la vot astăzi pe caniculă şi au dat legimitate candidaţilor aleşi. PSD a câştigat alegerile. Tot ce am obţinut astăzi reprezintă încrederea pe care ne-au dat-o românii, dar şi munca fiecăruia dintre colegii noştri. Votul dat astăzi a confirmat că am guvernat bine într-o perioadă complicată, iar măsurile luate de PSD la guvernare au fost apreciate de către români. PSD a obţinut un scor mai bun în comparaţie cu alegerile din 2020. Vom avea mai multe consilii judeţene, mai mulţi primari în municipii reşedinţă de judeţ, mai mulţi primari în oraşe, comune şi mai mulţi consilieri judeţeni şi locali, iar acest lucru se vede şi în scorul de la europarlamentare unde am obţinut peste 50% din voturi. Ne-am îndeplinit obiectivul. Guvernul pe care îl conduc are legitimitatea românilor. România va avea o voce puternică în Parlamentul European şi vom putea lupta pentru obiective precum Schengen-ul terestru, salariul minim european şi mai mulţi bani pentru agricultură”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică seară.

Scorul de Primăria Capitalei este o lecţie de democraţie pe care o respectăm

El a mai spus că „pe de altă parte, scorul de Primăria Capitalei este o lecţie de democraţie pe care o respectăm”.

„Îi mulţumesc Gabrielei Firea pentru că a făcut o campanie foarte bună şi a făcut tot ce a putut pentru ca PSD să aibă un scor bun în Bucureşti. Avem o luptă foarte strânsă în sectoarele 1 şi 2 care se va da până la numărarea ultimului vot. Fac un apel la toţi oamenii noştri din secţii din Bucureşti, dar şi din ţară să rămână în secţii până la ultimul vot şi ultimul proces verbal. Este esenţial acest lucru. Le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru efortul depus în această campanie. Vom reveni în această seară pe măsură ce vom avea toate rezultatele din teritoriu”, a completat Ciolacu.

PSD-PNL sunt cotate la alegerile europarlamentare cu 54%, AUR – 14%, Dreapta Unită 11%, conform exit-poll-ului CURS-Avangarde, p ebaza datelor culese până la ora 20.00.

Nicuşor Dan câştigă Primăria Capitalei cu 45% din voturi, iar Gabriela Firea a obţinut 24%, conform exit-poll-ului CURS-Avangarde, pe baza datelor culese până la ora 20.00.

Primăria Generală Bucureşti este îştigată detaşat, conform rezultatelor exit-pollului, de primarul în funcţie. Nicuşor Dan ocupă locul 1, cu 45% din voturi, urmat de Gabriela Firea cu 24%,

Comentarii
  • In sufletul sau Chiolachu e bucuros ca firea si-a rupt capul la aceste alegeri,era in pericol fotoliul de presedinte psd daca castiga alegerile,cu alte cuvinte capitala ramane a oamenilor educati nu a cioflingarilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *