Actualitate

Marcel Ciolacu a făcut anunţul! PSD va intra în grevă parlamentară

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu a făcut anunţul PSD va intra în grevă parlamentară
Președintele PSD Marcel Ciolacu vrea intrarea formațiunii politice în greva parlamentară

Marcel Ciolacu, liderul PSD a vorbit la Antena 3 despre posibilitatea scoaterii oamenilor în stradă la proteste dar şi despre eventuala intrare în grevă parlamentară a formaţiunii politice pe care o conduce. Liderul PSD a spus că PSD nu va scoate oamenii pe strada chiar dacă are capacitatea aceasta de teama unor îmbolnăviri a populaţiei.

Liderul social democrat a spus că a vorbim cu mai mulţi lideri din PSD şi există şansa reală ca formaţiunea politică pe care o conduce să intre într-o grevă parlamentară.

Marcel Ciolacu, liderul PSD a anunţat intrarea în grevă parlamentară

Conform declaraţiilor făcute de acesta la postul de televiziune Antena 3, Ciolacu intenţionează să intre, alături de formaţiunea politică pe care o conduce, în greva parlamentară. De altfel, Marcel Ciolacu susţine că a vorbit deja cu liderul PSD de la Camera Deputaţilor şi că va lua legătura şi cu cei din AUR pentru a face acest demers împreună:

„PSD are capacitatea să scoată zeci de mii de oamni în stradă. Nu pot să îmi asum să îmbolnăvesc oameni. (…) Urmează şi greva parlamentară, este tot un instrument. Categoric, luăm în considerare, am vorbit în seara aceasta cu liderul… (Alfred Simonis, şeful grupului deputatilro PSD). Opoziţia nu mai merge la plen.

A spus domnul Iohannis că vrea şi Parlamentul sau? O să vorbim şi cu cei de la AUR, dacă tot nu mai contează opoziţia parlamentară…”, a anunţat Ciolacu.

De ce intră PSD în greva parlamentară

Unul dintre motivele pentru care PSD ar putea intra în grevă parlamentară este faptul că liderul Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a amânat moţiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Alfred Simonis, liderul PSD de la Camera Deputaţilor s-a arătat indignat că moţiunea simplă a fost amânată cu 9 zile deşi legea prevede ca o asemenea moţiune să fie dezbătură după 6 zile:

„Ieri am depus, în numele PSD, moţiunea împotriva ministrului Vlad Voiculescu. Potrivit articolului 33 din Regulamentul Camerei, ar fi trebuit ca în 6 zile aceasta moţiune să fie dezbătuta şi votată. Văzând că nu se întâmplă nimic şi se tergiversează, în dimineaţa aceasta, membrii PSD în Biroul permanent au cerut convocarea Biroului permanent pentru a stabili un calendar foarte scurt pentru dezbaterea şi votul asupra moţiunii. Astăzi, Biroul permanent, abuziv, a încălcat regulamentul, preşedintele Camerei Deputaţilor, USR, PNL, UDMR şi minorităţi au făcut scut în jurul lui Vlad Voiculescu. Aceşti războinici din PNL s-au dezumflat cu toţii, nu am mai văzut pe nimeni supărat pe Vlad Voiculescu în această perioadă. Practic, PNL cedează iniţiativa la guvernare şi nu are puterea să se opună şantajului pe care USR PLUS îl face asupra Guvernului”, a declarat Simonis, la Parlament.

Ludovic Orban joacă un joc cinic

În continuarea declaraţiilor, Alfred Simonis susţine că totul face parte din planul lui Ludovic Orban de a-l lăsa în ofsaid pe premierul Florin Cîțu. Politicianul susţine că prin aceasta amânare se arată lipsa de decizie, lipsa de bărbăție a lui Cîțu:

„În acelaşi timp, Ludovic Orban face un joc dublu, un joc cinic în care îl lasă în ofsaid pe Florin Citu în continuare. Îi convine aceasta tergiversare şi încălcare a regulamentului, pentru că, practic, moţiunea va fi dezbătuta în a 9-a zi, nu aşa cum spune regulamentul: cel mult 6 zile. Îl umileşte pe Florin Citu în continuare, iar acest lucru arată lipsa de decizie, de putere politică a premierului, lipsa de anvergura politică, de bărbăţie politică. (…) Tot acest joc cinic şi mizerabil se întâmplă pe fondul unor tragedii care se întâmplă în fiecare zi în România şi acest joc politicianist intre Citu, Orban, Barnă, Ciolos şi cine o mai fi se întâmplă pe spatele romanilor care mor”, a spus Alfred Simonis.

Sunt şanse mari ca moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu să fie adoptată

În încheiere, liderul PSD de la Camera Deputaţilor arată faptul că sunt şanse foarte mari ca moţiunea împotriva lui Vlad Voiculescu să cadă. El se bazează, în momentul afirmaţiilor, pe tot mai slabă susţinere a ministrului Sănătăţii dar şi pe faptul că mulţi din PNL nu îl mai susţin pe ministru şi i-au cerut în repetate rânduri demisia:

„Dacă ne luăm după declaraţiile unor lideri marcanţi sau mai puţin marcanţi ai PNL, dacă ne luăm după ce ne spun colegi din alte grupuri parlamentare, şansele sunt unele reale ca aceasta moţiune să treacă. (…) PNL a încercat să se delimiteze cumva de USR PLUS şi Vlad Voiculescu, până la urmă este bine ca oamenii să ştie cine îl susţine pe Vlad Voiculescu în funcţia de ministru”, a adăugat liderul deputaţilor PSD.

Marcel Ciolacu, cuvinte grele la adresa lui Vlad Voiculescu

De altfel, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut multe cuvinte grele la adresa lui Vlad Voiculescu. Imediat după tragedia de la Victor Babeș, tragedie în care au murit trei persoane, Ciolacu l-a acuzat pe Vlad Voiculescu despre faptul că cel din urmă ştia că TIR-ul respectiv nu funcţionează în parametri normali:

Iar firma s-a văzut a cui este, a unui fost ministrul liberal. Deci, ministrul a ştiut că nu funcţiona acel TIR în care au murit trei oameni! Prim-ministrul României, preşedintele, serviciile statului român nu ştiu acest lucru? Şi-l mai menţin în funcţie?”, a spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3.

Adauga un comentariu