Actualitate

Marcel Ciolacu a făcut anunţul! Va intra PSD la Guvernare?

Publicat: 09 iul. 2020
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, reacție explozivă la atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD: „Nici astăzi nu a propus nicio măsură pentru combaterea pandemiei! NIMIC! ZERO!”

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la Digi24, că partidul va depune o moțiune de cenzură pentru răsturnarea Guvernului și că are voturile necesare demiterii Executivului. Ciolacu a menționat că PSD nu va depune moțiune de cenzură în timp ce e stare de urgență sau stare de alertă. Liderul interimar social-democrat a indicat că formațiunea este interesată să intre la guvernare doar în urma unei runde de alegeri parlamentare.

Social-democraţii vor depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, însă decizia asupra datei va fi luată după 17 iulie, în funcție de starea de alertă, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

„S-a reconfirmat decizia de a depune moțiune de cenzură. Singurul lucru care rămâne de stabilit este momentul depunerii, funcție de cum vede Guvernul pe mai departe starea de alertă. A fost o decizie încă de la început a Partidului Social Democrat de a nu perturba măsurile necesare în perioada pandemiei, printr-o moţiune de cenzură. (…) Rămâne de văzut când se va încheia starea de alertă. O decizie va fi luată privind depunerea ei, după data de 17 iulie. Este evident că vom depune o moțiune de cenzură”, a declarat Lucian Romaşcanu, la finalul reuniunii BPN al PSD de miercuri.

Printre motivele depunerii moțiunii de cenzură, el a enumerat modificarea Legii pensiilor, dar și modalitatea de prelungire a stării de alertă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis luni premierului Ludovic Orban, de la tribună Parlamentului, că a rămas aproape singur la Palatul Victoria, în contextul în care „fiecare va trebui să răspundă” pentru „jaful din timpul pandemiei”. Președintele interimar PSD a mai acuzat că s-au dat tunuri de sute de milioane, care au fost oprite în Parlament.

Acesta a precizat că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ludovic Orban, iar „cine nu votează moțiunea înseamnă că susține hoția și este părtaș la jaful PNL”.

 

Comentarii
Adauga un comentariu